Starity

8 dal, amiről nem tudtad, hogy Katy Perry írta

2016. július 14. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Katy már 2001-ben is megpróbálkozott a köztudatba való bekerüléssel, ám az igazi áttörést a 2008-ban megjelent One of the Boys című lemez és az I Kissed a Girl című sláger hozta meg számára. Kevesen tudják, hogy Katy nemcsak énekesnőként, hanem dalszerzőként is brillírozik, így több kollégája is köszönhet neki néhány nagy sikerű dalt. Megmutatjuk, melyek ezek!

hirdetés

Kelly Clarkson – I Do Not Hook Up

Katy eredetileg saját nagylemezére szánta az I Do Not Hook Up című szerzeményt, de miután szakított a Def Jam kiadóval, úgy döntött továbbpasszolja a szerzeményt, így került kolléganőjéhez. Kelly 2009 márciusában tette közzé a dalhoz készült videoklipjet, maga a kislemez pedig három héttel később került a lemezboltokba. 

Britney Spears – Passenger

A Passenger című dalt Katy Siával közösen szerezte, ugyanis eredetileg a PRISM című lemezre került volna, ám végül meggondolta magát, és nem vette fel a nótát a számlistára. A pophercegnő ezzel szemben örömmel fogadta a dalt és olyan slágerek között helyezte el Britney Jean címet viselő albumán, mint a Perfume, a Work Bitch vagy az Alien.

Selena Gomez & The Scene – That's More Like It

2011-ben jelent meg Selena Gomez együttesével közös utolsó korongja, a When the Sun Goes Down, és ezen került elhelyezésre a That's More Like It is olyan szerzemények között, mint a Love You Like a Love Song, a Bang Bang Bang és a Hit The Lights. A dalt Katy eredetileg magának szánta, fel is énekelte (ide kattintva hallgathatod meg az ő előadásában), de végül úgy döntött, továbbadja.

Miley Cyrus – Breakout

A 2008-ban Miley által megjelentetett dal szerzője is Katy volt, aki saját, One of the Boy című albumán szerette volna elhelyezni a Breakout-ot, de meggondolta magát, így odaadta az akkor még Hannah Montana-időszakát élő Miley-nak. Az akkor még főként színésznőként ismert énekesnő annyira beleszeretett a dalba, hogy a Breakoutról nevezte el a második lemezét.

Ashley Tisdale – Time's Up

A High School Musical-filmek sztárja 2009-ben dobta piacra Guilty Pleasure címet viselő második nagylemezét, melynek bónusz dalai között kapott helyet a Perry által írt Time's Up című nóta – amit egyébként ő maga is felénekelt. Érdekesség, hogy ekkor még a Love Is a Train címet viselte a szerzemény. (Ha szeretnéd Katy előadásában is hallani, kattints ide!)

Iggy Azalea feat. Rita Ora – Black Widow

A Black Widow-ban szintén egy olyan dalt köszönthetünk, amit Katy a 2013 októberében megjelent PRISM című albumára szánt, de végül lemondott róla Iggy és Rita javára, akik sikerre vitték a szerzeményt: az eladások után többszörös platina minősítést szerzett a kislemez.

Jessie James – Girl Next Door

Katy 2009-ben írta az akkor még csak feltörekvő countrysztárnak a Girl Next Door című dalt, mely az énekesnő az év augusztusában megjelent bemutatkozó lemezén kapott helyet. Érdekessége abban áll, hogy Perryt is hallhatjuk a dalban háttérvokálozni.

Selena Gomez & The Scene – Rock God

Katy 2010-ben is írt egy dalt Selena zenekarának, bár eredetileg másnak szánta a szerzeményt. Gomez úgy nyilatkozott akkoriban az MTV-nek, hogy harcolnia kellett azért, hogy megkapja a dalt, de mindenképpen szerette volna a magáénak tudni. 

via Popsugar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek