Starity

Fény derült az American Horror Story témájára – nem az, amit gondoltál!

2016. augusztus 02. 00:12   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mi szolgált ihletésül az American Horror Story 6. évadához? Annyit elárulunk, se nem az árvaház, se nem az Antikrisztus.

hirdetés

Az American Horror Story idén is valóságos események köré épül, és szeptember 14-én tér vissza a képernyőkre. Az eddigi találgatások nem állták meg a helyüket, a sorozat alapja ugyanis most a történelem köré fog épülni, avagy ismét megtörtént eseményeket dolgoz fel, méghozzá a Roanoke kolóniáját, ami a mai napig rejtély az emberiség számára.

1584-ban I. Erzsébet angol királynő parancsára Sir Walter Raleigh expedíciót vezetett a Roanoke környékére, ami a mai Kaliforna állam területén található. Onnan növényeket, nyersanyagokat és két őslakost vitt magával haza Angliába, majd megszületett az ötlet, hogy állandó települést hozzanak létre a gyarmatosítók. Viszont az első kolónia rengeteget hadakozott az őslakosokkal, és nem tudták eltartani magukat. Francis Drake, a híres kalóz bukkant a már éhhalál szélén álló telepesekre.

A kudarc nem tántorította el a királnyőt, 1587-ben újabb telepeseket indított útnak, akik sikeresen letelepedtek Roanoke-én, mind a 116-an (máshol 117 vagy 118 főről írnak). Főként férfiakból állt a kolónia, de vittek magukkal asszonyokat és gyermekeket is. Nem sokkal később megszületett az első amerikai gyermek, Virginia Drake is, a kolónia pedig barátságot alakított ki az indián kroatán törzzsel is. A többi törzzsel, akikkel az előző telepesek harcban álltak, nekik sem sikerült kompromisszumra jutniuk. A szép kezdet nem sokáig tartott, egy ellenséges indiántörzs meggyilkolta az egyik telepest, s mivel a többiek nem érezték magukat biztonságban, az élelmiszerkészletük is kifogyóban volt, és nem sikerült a kroatánok módszerével növényeket termeszteniük, John White, a vezetőjük visszaindult Angliába segítségért. Mielőtt elindult volna, megbeszélték, hogyha bármi gond adódik, a fákba kereszteket vésnek majd a telepesek

– foglalja össze a creepyshake.com.

A TMZ már közzé is tette az első forgatási képeket, Ryan Murphy pedig megerősítette, hogy idén is, mint eddig mindig, a múltban és jelenben fog játszódni az évad.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek