Starity

Fény derült az American Horror Story témájára – nem az, amit gondoltál!

2016. augusztus 02. 00:12   |   Szerző: Glamster

Mi szolgált ihletésül az American Horror Story 6. évadához? Annyit elárulunk, se nem az árvaház, se nem az Antikrisztus.

hirdetés

 

American Horror Story Fans (@americanhorrorstory) által közzétett videó,

hirdetés

Az American Horror Story idén is valóságos események köré épül, és szeptember 14-én tér vissza a képernyőkre. Az eddigi találgatások nem állták meg a helyüket, a sorozat alapja ugyanis most a történelem köré fog épülni, avagy ismét megtörtént eseményeket dolgoz fel, méghozzá a Roanoke kolóniáját, ami a mai napig rejtély az emberiség számára.

1584-ban I. Erzsébet angol királynő parancsára Sir Walter Raleigh expedíciót vezetett a Roanoke környékére, ami a mai Kaliforna állam területén található. Onnan növényeket, nyersanyagokat és két őslakost vitt magával haza Angliába, majd megszületett az ötlet, hogy állandó települést hozzanak létre a gyarmatosítók. Viszont az első kolónia rengeteget hadakozott az őslakosokkal, és nem tudták eltartani magukat. Francis Drake, a híres kalóz bukkant a már éhhalál szélén álló telepesekre.

A kudarc nem tántorította el a királnyőt, 1587-ben újabb telepeseket indított útnak, akik sikeresen letelepedtek Roanoke-én, mind a 116-an (máshol 117 vagy 118 főről írnak). Főként férfiakból állt a kolónia, de vittek magukkal asszonyokat és gyermekeket is. Nem sokkal később megszületett az első amerikai gyermek, Virginia Drake is, a kolónia pedig barátságot alakított ki az indián kroatán törzzsel is. A többi törzzsel, akikkel az előző telepesek harcban álltak, nekik sem sikerült kompromisszumra jutniuk. A szép kezdet nem sokáig tartott, egy ellenséges indiántörzs meggyilkolta az egyik telepest, s mivel a többiek nem érezték magukat biztonságban, az élelmiszerkészletük is kifogyóban volt, és nem sikerült a kroatánok módszerével növényeket termeszteniük, John White, a vezetőjük visszaindult Angliába segítségért. Mielőtt elindult volna, megbeszélték, hogyha bármi gond adódik, a fákba kereszteket vésnek majd a telepesek

– foglalja össze a creepyshake.com.

A TMZ már közzé is tette az első forgatási képeket, Ryan Murphy pedig megerősítette, hogy idén is, mint eddig mindig, a múltban és jelenben fog játszódni az évad.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek