Starity

15 dolog, amit nem tudtál az idén 15 éves Neveletlen hercegnőről

2016. augusztus 02. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan hazánkban csak 2001 októberében mutatták be a Neveletlen hercegnőt, ám az már hónapokkal korábban, júliusban került bemutatásra először a tengerentúlon. A jubileum alkalmából összegyűjtöttünk 15 érdekességet a forgatással kapcsolatban.

hirdetés
15 dolog, amit nem tudtál az idén 15 éves Neveletlen hercegnőről
Fotó: Walt Disney Studios

1. A film rendezője, a közelmúltban elhunyt Garry Marshall eredetileg Liv Tylernek szánta a főszerepet, de keresztlánya erősködött, hogy Anne Hathaway jobb választás lenne, így végül ő kapta a szerepet.

2. A limuzinsofőrt alakító Hector Elizondo és a fodrászt életre keltő Larry Miller a 11 évvel korábban bemutatott Micsoda nőben is szerepeltek, melyet szintén Garry Marshall rendezett. 

3. A filmben van egy jelenet, amikor Mia evőeszközével kocogtatja meg poharát, mielőtt tósztot mondana, ám azt véletlenül eltöri, és a mellé lépő pincér azzal nyugtatja, hogy Gyakran megesik. A jelenet azért lehet ismerős, mert a rendező a Micsoda nőből vette át, bár abban az esetben Vivian (Julia Roberts) a csigát nem tudta felbontani. További érdekesség, hogy a készítők ugyanazt a pincért kérték fel a szerepre ugyanannak a mondatnak az erejéig. (A két jelenet ide kattintve megtekinthető.)

4. Anne Hathaway-t mindössze egyszer hallgatták meg Mia szerepéért, melynek során bevallotta, hogy a Micsoda nő az egyik kedvenc filmje, később pedig az idegesség miatt leesett a székről. Saját meglátása szerint ez volt az a momentum, amikor a rendező meglátta benne a lehetőséget, és ezért adta neki a szerepet.

5. A Grammy-díjas énekesnő, Whitney Houston volt a film egyik producere.

6. Összesen négy cica alakította a filmben Mia házi kedvencét, akik közül az egyik Anne saját négylábú barátja volt.

7. A szemfüles nézők kiszúrhatták a képet Mia szobájában, mely róla és elhunyt édesapjáról készült, melynek érdekessége, hogy Anne mellett igazi (és élő) édesapja, Gerald látható.

8. Mia szerepét olyan színésznőknek ajánlották fel a meghallgatások előtt, mint Reese Witherspoon, Cameron Diaz, Kate Hudson, Jessica Biel, Alicia Silverstone és Kirsten Dunst, de ők köszönték szépen, nem kértek a hercegnősdiből.

9. A Julie Andrews által viselt tiara félmillió dollár értékű gyémántokkal volt kirakva, melyet Harry Winstontől kölcsönzött a stáb, ezzel szemben Anne fejdísze közönséges cirkóniumból készült.

10. A két lány, akik autogrammot kérnek Miától a filmben, a valóságban a rendező unokái, Lily és Charlotte. Garry feleségének, Barbarának is volt egy cameója a filmben, közös lányuk, Kathleen pedig Clarisse királynő titkárnőjét alakította.

11. A felvételek ugyanabban a stúdióban zajlottak, ahol 37 évvel korábban a Mary Poppinst forgatták, melyben Julie Andrews szintén főszerepet játszott.

12. A Michaelt alakító Robert Schwartzman valóban zenél. Zenekarának, a Fly Papernek a tagjai feltűntek a filmben.

13. Anne Hathaway-nek parókát és műszemöldököt kellett viselnie az „átalakulás” előtt, és hogy szokja ezek viselését, az utcán is ezekkel jelent meg a forgatások közötti szünetekben. Saját bevallása szerint senki nem nézett rá, és korábban soha nem érezte annyira magányosnak magát, mint akkor.

14. A film eredeti címe Tribeca hercegnője lett volna.

15. A Neveletlen hercegnő volt Anne Hathaway első filmes munkája, ezt megelőzően a Légy valódi! című tévésorozatban bukkant fel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek