Starity

Ők a Harry Potter metálos karakterei

2016. augusztus 21. 22:10   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Július 31-én jelent meg a Harry Potter és az elátkozott gyermek című könyv, melynek tiszteletére a Teamrock.com összegyűjtött tíz olyan ismert karaktert, amelyek megihlették a metalvilágban jeleskedő zenészeket is.

hirdetés

Szerintetek Harry Potter hallgat metál zenét? Valószínűleg nem, ám az a csodás varázsvilág amiben él, több rockkert is inspirált már karrierje során. Ilyen például a Black Sabbath, a Led Zeppelin, vagy a korábban a gothikus metal jeles képviselőinek tekintett Nightwish. Mint említettük július végén jelent meg a legújabb, és egyben legutolsó Harrry Potter kötet, melynek alkalmából a Teamrock összegyűjtött a filmből tíz olyan karaktert, amelyek kinézete arra enged következtetni, hogy a Harry Potternek több köze van a kemény zenéhez, mint azt bárki is gondolta volna. Íme:

1. A baziliszkusz

Igen, ez a  hatalmas kígyó is sikeres rocksztár lehet. Hogy hogyan? Valójában a kígyók úgymond kulcsszereplők a metalvilágban, ugyanis nem egy zenekar korongját ékesíti e hüllő megjelenése. Említésképp ilyen a  Pantera The Great Southern Trendkillje, a Metallica Black Albumja, vagy esetleg az Epica The Phantom Agonyja - többek között.

2. Voldemort

A halálból visszatért fenegyerek. Arcát tekintve nem egy "leányálom" összefutni vele az utcán, viszont egy helyen mégsem mutatna olyan szörnyen: egy lemezborítón. Az Iron Maidennek is nagy sikere van az albumokon szereplő szörnyecskével, a Ralph Finnes által megformált Voldemortnak viszont mindez csupán gyerekjáték lenne.

3. Perselus Piton

Rejtélyes és ijesztő, de a maga módján mégis vajszívű, így nem csoda, ha  Piton az egyik legérdekesebb karakter a Harry Potter trilógiában. Kinézetre akár egy igazi  rocksztár, nem?

4. Rémszem Mordon

Meglátásunk szerint nem kell jól kinézni ahhoz, hogy sikeresen elérjük azt, amit valójában szeretnénk. A rajongóknak ugyanis sokkal fontosabb a személyiség és a meggyőződés, ha ez a két dolog meg van, akkor irány a színpad. Ráadásul Mordon, ha a kemény zene egyik képviselője lenne, a visszatérései tele lennének meglepetésekkel.

5. Bellatrix Lestrange

Nos, ha nem úgy ismertük volna meg, mint aki szemrebbenés nélkül képes a saját családtagjait is megölni, akkor úgy hisszük, hogy a szimfonikus- metalon belül nagyon jól megállná a helyét. Vagy szerintetek esetleg egy gothikus metalt játszó zenekarban otthonosabban mozogna?

6. Lucius Malfoy

Vajon Dave Mustaine önmaga lenne, ha  ismertető jele nem göndör fürtjei lennének? Herman Li példaképe lenne számos srácnak, ha nem derékig érő frizurája lenne? Nagy valószínűséggel igen, viszont mindenkinek van legalább egy olyan tulajdonsága, ami különlegessé teszi másokkal szemben.  A már említett személyek mellett a Jason Isaacs által életre keltett  Lucius karaktere is önmagáért beszél, hiszen ha gitárral a kezében nem is, de mikrofon mögött jól mutatna a színpadon.

7. Sirius Black

Kemény, mint a kő és felhőtlenül bátor, ugyanis félelmet nem ismerve szökött meg a dementorok által erősen őrzött Azkabánból. Természetét tekintve intelligens és jószívű, hasonlóképp a rock- és metal világban jeleskedő zenészekhez. Ilyen tulajdonságokkal olyan klasszikus hősök közé sorolhatnánk, mint  Brian May, vagy Bruce Dickinson. Együttesen maradandót alkotnának nem gondoljátok?

8. Hagrid

A szívünk mélyén talán mindig is azt gondoltuk, hogy Hagridhoz bizony valamilyen szinten közel áll a metal zene. A szeretni való óriás külsőjét tekintve leginkább egy viking metalt, vagy esetleg egy kalóz metalt játszó zenekarban tudnánk elképzelni, basszusgitárral a kezében.

9. Viktor Krum

A Stanislav Ianevski  által megformált kviddics játékos tökéletes gitáros lenne egy balck-metal zenekarban, ha esetleg úgy dönt, hogy pályát vált. Bárhogy is legyen a személyisége elárulja, hogy egy igazi gitár-virtuóznak született.

10. Nymphadora Tonks

Nos, az ő karakterét leginkább a punk stílushoz köthetjük, ugyanis különleges hajviselete tökéletesen megfelel e műfaj kedvelőinek. Emellett a szíve mélyén egy örök lázadónak mondhatja magát. Ezen tulajdonságokkal helyt állna egy punk zenekar élén nem igaz?

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek