Starity

Ailyn: „Igazságtalan, ahogy a zenekarok a női énekesekkel bánnak”

2016. augusztus 04. 13:01   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Júniusban röppent fel a hír, miszerint Ailyn egészségügyi problémái miatt nem tud fellépni a Sireniával, egy hónappal később viszont már a távozását is bejelentették.

hirdetés
Ailyn: „Igazságtalan, ahogy a zenekarok a női énekesekkel bánnak”
Fotó: Nat Enemede

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a spanyol szépség egyészségügyi problémákkal küzd, miután édesanyja májusban váratlanul elhunyt. Az énekesnő ez okból sajnos nem tudott fellépni a Sireniával, ám a múlt hónapban egy váratlan fordulat történt a csapat háza táján: Ailyn személyes okokra hivatkozva távozott a zenekarból.

A 34 éves énekesnőt nemrég a The Dark Sirens nevezetű oldal kapta mikrofonvégre, aki nemcsak családjáról, de karrierje alakulásáról is szót ejtett. Elárulta többek között azt, hogy jelenleg nagyon nehéz időszakon megy keresztül, hiszen alig két és fél éve veszítette el édesapját, és ha ez még nem lenne elég, fájdalmát tovább tetőzte édesanyja tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála is.

Ailyn természetesen készülőben levő projektjéről is mesélt, valamint azt is elárulta, hogy nem hagy fel az énekléssel, viszont azt még egyelőre nem döntötte el, hogy szólóban vagy ismét egy zenekar élén szeretne majd visszatérni a köztudatba. Megosztotta továbbá azt is, hogy jelenleg karrierje a legfontosabb számára, ugyanis már számtalan zenekartól kapott felkérést énekesi posztra, illetve azt is elmondta, hogy a közeljövőben nagyon szeretne majd készíteni egy duettet a Kamelot együttes egykori énekesével, Roy Khannal, de az In Flamesszel is szívesen énekelne.

Szót ejtett még arról is, hogy nagyon igazságtalannak tartja azt, ahogyan a zenekarok bánnak a női énekesekkel, mivel elmondása szerint addig „használják” őket, ameddig kedvük tartja, majd amikor már nem tartanak igényt rájuk, egy olcsó kifogással kirúgják őket, mintha mi sem történt volna.

Pilar Giménez Garcia egyébként csaknem 8 évig volt a Sirenia énekesnője, amely a csapat történetében rekordidőnek számít, ugyanis a formáció 2001-es megalakulása óta három énekesnő is megfordult a norvég négyesben, ám egyik vokalista sem maradt egy-két évnél tovább.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek