Starity

A Harry Potter és az elátkozott gyermek az évtized legkeresettebb könyve

2016. augusztus 05. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nyolcadik Harry Potter-kötetnek tartott könyv július 31-én éjfélkor került a boltok polcaira.

hirdetés

A regényből az első három napon 680 ezer példány kelt el csak az Egyesült Királyságban, ezzel pedig ez lett az évtized legkeresettebb könyve a szigetországban. A korábbi csúcstartó a 2012-ben megjelent A szürke ötven árnyalata volt, melyből alig több mint 664 ezret adtak el megjelenésének hétvégéjén.

Érdekesség, hogy a Harry Potter és a halál ereklyéi a csúcstartó az egy hétvége alatt legtöbb példányszámban elkelő regények kategóriában, ám a szakemberek szerint az új történet is utolérheti még a 2007-es sikert.

A Scholastic Trade elnökének, Ellie Bergernek az elmondása szerint hatalmas az érdeklődés J. K. Rowling újdonsága iránt, ugyanis a korábbi Potter-kötetek megjelenését megelőző őrülethez hasonlóan most is rajongók százai sorakoztak a könyváruházak előtt, hogy az elsők között vehessék kezükbe a történetet, melynek középpontjában Harry fia, Albus, valamint Draco fia, Scorpious áll.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek