Starity

Édesanyja heroinfüggősége miatt végezni akart magával Cara Delevingne

2016. augusztus 08. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A színésznőként is ígéretes karrier elé néző szupermodell mindig is őszintén vallott tinédzserkori depressziójáról, nemrég pedig azt is elárulta, mi váltotta azt ki.

hirdetés

Cara Delevingne nemrég az Esquire magazinnak adott exkluzív interjút, melynek keretein belül többek között szó esett tinédzserkori depressziójáról, étkezési zavaráról és problémás gyerekkoráról is – mindezek hátterében pedig édesanyja, Pandora súlyos heroinfüggősége állt.

Anyukám folyton beteg volt, sokszor kezelték kórházban, és olyanra is akadt példa, amikor a maga csendességében lelépett egy időre, nekem pedig fogalmam sem volt, merre lehet. Épp ezért sztrájkba kezdtem, és addig nem voltam hajlandó enni, amíg meg nem mondták, hol van anyám. Emlékszem, a nővérem, Poppy valami olyasmit mondott, hogy anyu heroinozik, de nekem gőzöm sem volt arról, hogy mi a francot jelent ez. Nagyon kicsi voltam még akkor

– elevenítette fel a fájó emlékeket a modell, aki azt is bevallotta, hogy a problémák 16 éves kora körül tetőztek, amikor idegösszeroppanást kapott.

Pandora, Poppy és Cara Delevingne (Balról jobbra)

Öngyilkos hajlamúvá váltam. Többé már nem voltam képes megbirkózni a problémákkal. Beláttam, hogy végső soron milyen szerencsés és kiváltságos vagyok, de egyszerűen már nem akartam élni. Bűnösnek éreztem magam [anyám miatt] és utáltam magam ezért. Egy véget nem érő körfogás volt. Nem akartam többé létezni. Azt akartam, hogy a testem molekuláira essen szét. Meg akartam halni.

Később Cara és édesanyja is részt vett egy-egy kezelésen, így az életük lassan visszatért a rendes medrébe, bár kapcsolatuk némileg megsínylette a problémás éveket. Cara jelenleg napjaink egyik legkeresettebb modellje, emellett színésznőként is igen sikeres – legutóbb a Suicide Squad: Az öngyilkos osztag című DC-filmben láthattuk. Mindemellett a boldogság is rátalált St. Vincent énekesnő mellett, aki vélhetően már meg is kérte a kezét.

Az öngyilkosság nem megoldás a problémákra! Ha úgy érzed segítségre szorulsz, vagy nem találsz kiutat egy helyzetből, kérj segítséget, a krízishelyzetben lévők részére fenntartott ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámon! Online segítséget itt kaphatsz, illetve, kérjük olvasd el ezt az oldalt! Ha azt látod, hogy más szorul segítségre ezt az oldalt olvasd el, hogy megtudd, mit tehetsz érte!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek