Starity

10 népszerű dal, amiről garantáltan egy sorozat jut eszedbe, ha meghallod

2016. augusztus 08. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak dalok, amik szorosan egybenőttek bizonyos sorozatokkal, és fordítva, így a teljesség igénye nélkül most közülük hoztunk el 10-et nektek.

hirdetés

The Rembrandts – I'll Be There For You (Jóbarátok)

Ugyan a Los Angeles-i zenekar mindössze nyolc évig volt aktív a zeneiparban, ennek ellenére sikerült egy igazán népszerű slágert összedobniuk, melyre valószínűleg még évtizedek múltán is emlékezni fogunk. A csapat 1994-ben rögzítette az I'll Be There For You című nótát, melyet az abban az évben startoló Jóbarátok című szitkom főcímdalának választottak a széria készítői.

Érdekesség, hogy a srácokra a The Beatles és a The Monkees gyakorolta a legnagyobb hatást a dal írásakor, melynek kisfilmje is a fent említett sorozatot idézi emlékezetünkbe. Maga a dal több slágerlistára is felkerült, és a mai napig több feldolgozás készült belőle. További érdekesség, hogy sikere ellenére is lehúzták a kritikusok: a Blender magazin 2004-ben beválasztotta a világ 50 legrosszabb dala közzé.

Frank Sinatra – Love and Marriage (Egy rém rendes család)

1987 és 1997 között futott igen nagy sikerrel az Egy rém rendes család című vígjátéksorozat, melynek középpontjában a kissé kelekótya, ám annál szerethetőbb Bundy család állt. A széria készítőinek Sinatra találó Love and Marriage című szerzeményére esett a választása a történet főcímdalának kiválasztásakor, melyet Sammy Cahn dalszövegíró és Jimmy Van Heusen zeneszerző tett felejthetetlenné.

Érdekesség, hogy a dalt több tévéreklámban is felhasználták 1955-ös debütálása óta, ám az imént említett sorozatban való visszatérő megjelenése tette igazán ismertté a közönség körében.

Jimi Jamison – I'm Always Here (Baywatch)

1989-et írtak a naptárak, amikor az NBC műsorára tűzte a Baywatch című sorozatot, nem is sejtve, mekkora siker lesz a tévénézők körében. A történet, akárcsak annak legendás főcímdala rövid időn belül belopta magát a köztudatba – és a nézők szívébe, így nem csoda, hogy 11 évadot élt meg, ráadásul jelenleg is készül a remake-je.

Jimi egyébként hatalmas sikernek örvendett a sorozat bemutatásakor, ismertségén pedig ugyancsak nagyot dobott az I'm Always Here megjelenése, mely a sorozat hatodik évadtól a tizedikig csendült fel főcímdalként.

Love Spit Love – How Soon Is Now? (Bűbájos boszorkák)

A Halliwell-lányok kalandjairól szóló Bűbájos boszorkák című sorozat 1998-tól 2006-ig vette le a lábáról a nézőket, ami nem is csoda, hiszen többek között a Harry Potter-könyveknek köszönhetően ekkor már a virágkorát élte a „boszorkányosdi”.

A nyolc évadot megélt sorozat főcímdala a nagy sikerű How Soon Is Now? lett a Love Spit Love feldolgozásban, mely nótát eredetileg a The Smith nevű formáció szerezte 1985-ben. Az azóta eltelt években számtalan feldolgozása született a dalnak, így többek között a t.A.T.u., a The Crying Spell és a Paradise Lost is új köntösbe bújtatta, majd sikerre vitte azt.

Natalia Oreiro – Cambio Dolor (Vad angyal)

Ismét 1998-ba kell visszamennünk, ugyanis ekkor került először képernyőre a színésznőként ekkor már befutott Natalia Oreiro új sorozata, a Vad angyal, ami hazánkban is meghódított kicsiket és nagyokat egyaránt. Az árvasorból cselédlánynak szegődő Mili története mindössze egy évadot (azon belül 270 epizódot) élt meg, melynek főcímdalát is a főszereplőt alakító színésznő énekelte fel.

Nati egyébként a mai napig népszerű színész- és énekesnőként egyaránt, pályafutása során pedig olyan nagy sikerű szériákban bizonyította tehetségét, mint a Kachorra, az ártatlan szökevény, a Te vagy az életem, vagy a Híresek és gazdagok.

Ellie Henderson / Kate Alexa / Indiana Evans – No Ordinary Girl (H2O: Egy vízcsepp elég)

A 2006-ban indult sorozat utolsó része 2010-ben került a képernyőre, ám nem túlzunk, ha azt mondjuk: három évad után el is fáradt a történet, melynek központjában sellővé változó főszereplőink álltak.

A széria főcímdala a No Ordinary Girl lett, melynek érdekessége abban állt, hogy mindhárom évadban másik énekesnő előadásában hallhattuk: az első évadban Ellie Henderson, a másodikban Kate Alexa, a harmadikban pedig Indiana Evans hangján csendült fel a szerzemény.

The Solids – Hey Beautiful (Így jártam anyátokkal)

A 2005 és 2014 között kilenc évadot megélt Így jártam anyátokkal című szitkomot joggal tartják a Jóbarátok utódjának, melynek főcímdala ugyancsak ismert lett. Érdekesség, hogy a The Solids nevű csapat a sorozat készítőiből áll, akik kizárólag a történet kedvéért készítették a Hey Beautiful című dalt, melynek utolsó néhány másodperce hallható csak az epizódok kezdésekor.

Kevesen tudják, de a csapat az Oliver Beene című sorozatnak is kölcsönzött egy betétdalt (The Future Is Now), de igazán átütő sikerük nem volt.

Peter Bjorn & John – Second Chance (Az élet csajos oldala)

A svéd trió alapvetően a betétdalokra szakosodott, így pályafutásuk során olyan nagy sikerű sorozatokhoz és játékokhoz kölcsönözték zenéjüket, mint a Gossip Girl, a High School Rock és a FIFA 08 – többek között. Repertorájuk 2011-ben tovább bővült Az élet csajos oldala című sorozattal, melynek főcímdalát szintén nekik köszönhetjük.

A csapat egyébként 1999 óta aktív, ám igazán nagy sikert a mai napig nem könyvelhettek el maguknak.

Barenaked Ladies – The Big Bang Theory (Agymenők)

A kanadai rockegyüttes 1988 óta zenél együtt, életük egyik nagy esélyét azonban csak 2007-ben kapták, amikor az Agymenők készítői felkérték őket, hogy készítsék el a sorozat betétdalát The Big Bang Thery címmel, melynek témája a Föld és alapvetően az univerzum kellett, hogy legyen. A srácok teljesítették a feladatot, szerzeményük pedig hatalmas siker lett.

Kevesen tudják, hogy a dal eredeti címe a History of Everything, azaz a Mindenség történelme lett volna, ám később elvetették ezt az ötletet.

The Pierces – Secret (Hazug csajok társasága)

2010-ben indult hódító útjára az eltűnt Alison DiLaurentis és folyamatos terror alatt tartott barátnőinek története, melynek témájához keresve sem találhattak volna alkalmasabb főcímdalt Allison és Catherine Secret című szerzeményénél, mely a sorozathoz hasonlóan a titkolózásról, a hazugságokról és az ezzel össszefűződő halálról szól.

A sorozat egyik főszereplője, a Hanna Marint alakító Ashley Benson javasolta az alkotóknak a dalt, hogy ez lehetne a tökéletes főcímdal a sorozathoz, ők pedig egyetértettek vele, így a Pierce-nővérek megindultak a világhírnév felé.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek