Starity

12 dolog, amit legelkötelezettebb rajongói közül is csak kevesen tudnak Taylor Swiftről

2016. augusztus 11. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A még most is nagyon fiatal énekesnő countrysztárként kezdte a karrierjét, néhány év leforgása alatt pedig a világ egyik legnépszerűbb előadójává nőtte ki magát. A jelenleg jól megérdemelt szabadságát élvező szőkeség újabban magánéleti változásaival hívta fel magára a figyelmet, mi azonban 12 kevéssé ismert tényt hoztunk most el róla.

hirdetés
12 dolog, amit legelkötelezettebb rajongói közül is csak kevesen tudnak Taylor Swiftről

1. Egy szerelőtől tanult meg gitározni

Taylor mindössze 12 éves volt, amikor egy számítógépekre szakosodott szerelő megtanított neki néhány akkordot. A tinédzsernek annyira bejött a gitárlecke, hogy megírta élete első szerzeményét Lucky You címmel.

2. Ő volt a Sony / ATV Music Publishing által leszerződtetett legfiatalabb dalszerző

Mindössze 15 éves volt, amikor elé tették a szerződést, ő pedig nem sejtve, milyen pálya áll előtte, alírta azt.

3. Kedvenc száma a 13

Péntek 13-ára esett a 13. születésnapom. Az első albumom 13 hét alatt kapta meg az aranylemez minősítést. Az első listavezető dalomban van egy 13 másodperces intro. Minden alkalommal, amikor díjat nyerek a 13-as vagy M [ez a 13. betű az angol ABC-ben] szekcióban ülök a 13. sorban, a 13-as ülésen. Szóval, a 13 a szerencseszámom

– nyilatkozta egy korábbi interjúban.

4. A családjának volt egy fenyőfatelepe

Taylor a marylandi Montgomery-megyében nőtt fel, ahol a családjának volt egy 4000 négyzetméteres fenyőfatelepe. A fákat karácsony előtt árulták karácsonyfának.

5. James Taylor után kapta a keresztnevét

A szülei nemcsak rajongói voltak a zenészlegendának, hanem úgy gondolták, sokat segíthet lányuk karrierjének beindításában, hogy „uniszex” neve van.

6. Gyerekkorában szívesen lovagolt

Nemcsak elsajátította e nemes sportot, hanem versenyeken is indult több-kevesebb sikerrel.

7. Számtalan kiadatlan dala van

Tay gyerekkora óta készült az énekesnői pályára, és tonnaszám írta dalszövegeit is. Szerzeményei többsége soha nem került kiadásra, ám az interneten több kalózfelvételt is fel lehet fedezni ismeretlen dalairól. 

8. Ő volt az első countrysztár, aki díjat nyert az MTV Video Music Awardson

Erre 2009-ben került sor, amikor neki ítélték a legjobb videoklipnek járó díjat a You Belong With Me-ért, és ekkor került sor Kanye West híressé vált jelenetre is. A rapper ugyanis Taylor köszönőbeszéde alatt feltrappolt a színpadra, és közölte a megdöbbent hallgatósággal, hogy véleménye szerint Beyoncét illette volna a győzelem.

9. Speak Now című lemezének sikerét teljes egészében önmagának köszönheti

Többi albumán más előadók és dalszerzők is közreműködtek, ám a Speak Now egyedül az ő érdeme: nemcsak ő szerezte az összes dal szövegét, hanem a zenét is maga írta meg azok alá.

10. Our Song című dalát egy középiskolai tehetségkutató versenyre írta

A dal végül annyira kedves lett a szívének, hogy feltette bemutatkozó albumára is, és ez lett az első listavezető slágere.

11. Egy regény is fűződik a nevéhez

12 éves korában nemcsak első dalát írta meg, hanem egy regényt is „világra hozott”. A könyv 350 oldalas lett, de soha nem került publikálásra.

12. Nagymamája ösztönözte a zenei pályára

Anyai nagymamája, Marjorie Finlay híres operaénekesnő volt, aki hatalmas sikereket ért el a maga szakterületén.

via Popsugar

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek