Starity

19 dolog, amit nem tudtál a Harry Potter és a titkok kamrájáról

2016. augusztus 12. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Talán nincs is ember a Földön, akinek kimaradt volna az életéből a 2000-es évek legsikeresebb regény- és filmsorozata, a Harry Potter. Cikkünkben a második részről hoztunk el néhány kevéssé ismert érdekességet.

hirdetés

Fotó: Warner Bros. Pictures

1. A Harry Potter és a titkok kamrája című filmet három nappal az első rész mozikba kerülése után kezdték forgatni.

2. Eredetileg Hugh Grantnek ajánlották fel Gilderoy Lockhart szerepét, ám a színész a meghallgatás helyett inkább egy amerikai talk show-ban vállalt szereplést.

3. A Neville Longbottomot alakító Matthew Lewis úgy nyilatkozott, hogy az egész sorozatot tektintve a titkok kamrájában hangzott el a kedvenc mondata, méghozzá Lockhart első Sötét Varázslatok Kivédése órája után: Mindig megtalálnak.

4. A könyvsorozatot tekintve ez a regény volt a címszereplő Harryt alakító Daniel Radcliffe kedvence. A Harry Potter és a titkok kamrája a kedvenc könyvem, mert maga a történet sötétebb, és úgy vélem, Harry karaktere is jelentős változáson esik át ahhoz képest, mint amilyen az első epizódban volt. Ahogy neki, úgy nekem is sokat kellett fejlődnöm.

5. A bájitalteremben lévő polcokon több mint ezer fiola sorakozott, melyekbe levest töltöttek a készítők.

6. Amikor a Tom Felton alakította Draco Malfoy találkozik a százfűlé főzetnek köszönhetően Cracknak és Monstónak álcázott Ronnal és Harryvel, improvizálta a Te tudsz olvasni? mondatot, amikor karaktere észreveszi, hogy barátja szemüveget visel.

7. A Dobbyval készülő jelenetek alatt egy botra erősített narancsszínű labda szimbolizálta a hűséges manót, akit végül utólag, a CGI-nak köszönhetően keltettek életre.

8. A Lucius Malfoyt alakító Jason Isaacs javasolta, hogy a karakternek hosszú haja legyen, amiről egyébként a könyvben egyetlen szó sem esett.

9. A film forgatási munkálatai alatt Rupert Grint készített egy rajzot a Piton professzort alakító Alan Rickmantől, ami később kollégája kezében landolt. Alannek annyira tetszett az alkotás, hogy megtartotta, majd bekereteztetve kitette a lakásában.

10. A Weasley család konyhájában látható gyerekrajzokat egy, a forgatási helyszínhez közeli iskola diákjai készítették.

11. Tizennégy Ford Anglia típusú autót törtek össze a film forgatása alatt, mely autó különlegessége abban állt, hogy ilyen járgánya volt főiskolás korában a sorozat írónőjének, J. K. Rowlingnak.

12. Rupert Grintnek a való életben is araknofóbiája van, azaz retteg a pókoktól, így a mai napig nem nézte végig az Aragogos jeleneteit. Araknofóbiám van, ami nagy hatással van az életemre. Mindig csekkolom a cipőimet, mielőtt felveszem őket, de az ágyneműmet, a párnáimat is lefekvés előtt.

13. Amikor Hagrid kimenti a Zsebkosz közből Harryt, a közelben lévő üzletek polcain felfedezhetünk néhány Harry Potter-könyvet.

14. A Hisztis Mirtillt életre keltő Shirley Henderson volt a legidősebb színész, aki valaha roxfortos diák bőrébe bújt: a forgatások idején 37 éves volt.

15. A Harry Potter és a titkok kamrája volt az első olyan film az Egyesült Királyságban, melynek DVD-lemezeiből egymillió példányt adtak el – ráadásul mindössze egyetlen hét alatt.

16. Összesen két Harry Potter-filmet nem jelöltek egyetlen Oscar-díjra sem, melyek közül a Harry Potter és a titkok kamrája volt az egyik, a másik pedig a Harry Potter és a Főnix Rendje volt.

17. Dumbelore irodájának díszlete volt a legköltségesebb az összes forgatási helyszín közül.

18. Valójában nem a King's Cross pályaudvaron forgatták a Roxfort expresszes jeleneteket, mert az állomás kialakítása túl modern volt. Helyette inkább a St. Pancrasra esett az alkotók választása.

19. Annak ellenére, hogy a Harry Potter és a titkok kamrája volt a legrövidebb könyv, ebből készült a leghosszabb film és fordítva: a leghosszabb könyvől (Harry Potter és a Főnix Rendje) készült a legrövidebb film.

via Sugarscape

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek