Starity

11 dolog, amit a Pretty Little Liars folytatásáról tudunk

2016. szeptember 01. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kedden zárult le a Pretty Little Liars hetedik évadának „A” része, a folytatásra pedig ugyan még sokat kell várni, ám Marlene King producertől már most megtudhattuk, mire számíthatunk a későbbiekben. Ezeket vettük most sorra. VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

hirdetés
11 dolog, amit a Pretty Little Liars folytatásáról tudunk
Fotó: Freeform

1. Nem lesz időugrás

Ahogy a hatodik évadot, úgy a hetediket is két, egymástól lényegesen elkülönülő részre osztották a készítők. Míg a hatodik évad második fele egy ötéves időugrással indult, addig a sorozat áprilisi visszatérésének esetében nem kell ezzel számolnunk, ugyanis a történet ugyanott veszi fel a fonalat, ahol kedden letette – mindössze néhány perc telik el a történtek után.

2. Alison várandóssága nagy szerepet játszik a folytatásban

Ahogy a fináléban megtudhattuk, Ali (Sasha Pieterse) rájött, hogy nem a stressz miatt maradt el a menstruációja, hanem áldott állapotban van. A hír – az apa kilétének ismeretében érthető módon – felzaklatta, ám ezt követően sem nyugszanak meg a kedélyek, és az Emily-vel (Shay Mitchell) való afférja is rányomja a bélyegét a történetre. Ehhez fűződik az is, hogy Paige (Lindsey Shaw) sem ment el örökre, és magánéleti szempontból számára is sok eseményt tartogat a 7B. 

Semmi sem átlagos a Pretty Little Liarsben. Minden jelenet drámai lesz egy kicsit

– magyarázta a várandósság kapcsán a producer, ám egyelőre egyetlen rajongói teóriát sem erősített meg, melyek többségében azt taglalták: Emily eltulajdonított petesejtjei is közrejátszanak Ali terhességében.

3. Kiderül, kinek az eljövetelére figyelmeztették a lányok Alit

Sok minden történt annak a bizonyos jövőbeli eseménynek a bemutatója óta, amikor Alit láthattuk visszatérni tanítani – barátnői pedig egy bizonyos személy eljövetelére figyelmeztették a szőke szépséget –, ám ez a rész sem merül feledésbe.

Igen, újra látni fogjuk azt a jelenetet, és azt is megtudjuk, miért. Abszolút szerves része lesz Alison történetének

– nyilatkozta Marlene.

4. Nem Jenna az egyetlen, aki A.D.-nek dolgozik

Azt hihettük, hogy Noel Kahn (Brant Daugherty) kiiktatásával Jenna (Tammin Sursok) személyében egy főre szűkült a rejtélyes A.D.-t támogató szövetségesek létszáma, ám ez nem igaz. A folytatásban az is kiderül egyébként, hogy Jenna mindvégig segítette az új „rosszfiút”, de nem ő az egyetlen, aki az új „A”-csapat tagja.

5. Többet tudunk meg Spencer családjáról

Kétségtelen, hogy a keddi finálé egyik legizgalmasabb momentuma az volt, amikor Mary Drake (Andrea Parker) a haldokló Spencer (Troian Bellisario) tudomására hozta, hogy ő a vér szerinti édesanyja. 

Ez egy hatalmas leleplezés volt, nemcsak Spencernek, hanem általában a hazugok számára egyaránt, de a sorozat és történetvezetési szempontból is nagy jelentőssége van. Hatalmas részét képezi a folytatásnak, ami Spencer érzelmes történetének jövő áprilisi kibontásához vezet

– vallotta King, és hozzátette, hogy Spencer család hátterének kibogozása hasonló jelentősségel bír majd, mint Charlotte (Vanessa Ray) édesapja kilétének kiderülése.

Ezt a két történetszálat követjük majd a folytatásban. Megtudjuk, ki Charlotte édesapja, és arra is fény derül, hogyan illik bele Spencer ebbe az egészbe, mely lánc a könyvek történetét követi. Sara Shepard könyvsorozatában Spencert nagyon kicsi korában adoptálták, és ez adta nekünk az ötletet a történet ilyetén vezetéséhez

– nyilatkozta a producer hozzátéve, hogy az utolsó tíz edipzódban számos olyan elemet szőnek a történetbe, mely a könyvsorozat olvasóinak ismerős lehet majd.

6. Számíthatunk Melissa visszatérésére

Bár Marlene nem mondta ki, minden valószínűség szerint azért is késik a 7B bemutatása, mert a stáb Torrey DeVittóra vár, aki Spencer nővérét, a mindig gyanús Melissát alakítja a sorozatban. A színésznő jelenleg egy másik produkción dolgozik, ám a Pretty Little Liars stábja abban reménykedik, hogy vissza tudják csábítani a fináléig.

Állandóan szó van a visszatéréséről, de jelenleg a Chicago Med című sorozatot forgatja, így elérhetetlen a számunkra... Bízok benne, hogy vissza tudjuk hozni a fináléig, de egyelőre még nem találtuk ki, hogyan kivetelezhetnénk ezt. Remélem, most olvassa ezt, megkeresi a producereit, és kisegít engem

– mondta King.

7. Újra felbukkan Wren

Ugyan az orvosként praktizáló Wren (Julian Morris) a történet szerint már nem kapcsolódik a lányokhoz, hiszen nincs együtt Melissával, ám a show producereinek ígérete szerint ennek ellenére is felbukkan majd, hogy jelenlétével megbolygassa az amúgy sem épp nyugalmas mederben folyó történetet. A karakter újbóli megjelenése kapcsán így nyilatkozott Marlene:

Több mint egy epizódban látjuk majd viszont Wrent, ami szerintem fantasztikus... Amikor először beszéltem Juliannel Wren visszatéréséről, még nem volt közös jelenete Ezrával (Ian Harding), pedig a való életben a legjobb barátok Iannel. Annyi kérése volt, hogy hadd legyen közös jelenete vele, így a kezdeményezésére ez lesz az első jelenet, melyben először látjuk őt viszont.

8. Több mint egy esküvő lesz a 7B-ben

Az eddig sem volt titok, hogy az évad második felében az egyik hazug férjhez megy, és egészen keddig azt gondolhattuk, hogy ez a lány Aria (Lucy Hale) lesz, aki Ezrával áll oltár elé. A finálét látva ez akár gyökeresen meg is változhat addig Nicole (Rebecca Breeds) felbukkanásával, ám egyelőre a készítők egyike sem árulta el, hány pár fogad örök hűséget egymásnak, és hogy kik lesznek ők.

Egynél több esküvő lesz. Talán kettő, talán annál is több

– vallotta sejtelmesen a producer.

9. Toby és Yvonne autóbalesete egy egyszerű baleset volt

Spencer esetleges halálhírével hasonló mértékben megrázó volt látni a menyasszonyával, Yvonne-nal (Kara Royster) autóbalesetet szenvedő Toby-t (Keegan Allen), és bár a készítők nem árulták el, hogy milyen sors vár a szerelmesekre, azt azonban megtudhattuk, hogy a szerencsétlenség valójában egy átlagos baleset volt – Marlene szerint annak a metaforája, hogy a főbb karakterek közül senki nem hagyhatja el végleg Rosewoodot.

Nem szeretném elárulni, hová tart a történet, de köztudott rólam, hogy imádom Toby karakterét, így azt láttok bele a nyilatkozatomba, amit akartok. Ő az egyik legnagyobb kedvencem, így nehéz lenne felhívnom Keegant és megmondani neki, hogy a karaktere meghalt.

10. A készítők továbbra is nyitottak egy mozifilmre

Bár a sorozat a hetedik évaddal lezárul – melynek legutolsó epizódja két órát ölel fel, ami már felér egy filmmel –, ám Marlene King nyitott arra, hogy a későbbiekben egy igazi mozifilm is készüljön a rosewoodi csipet-csapatról.

Nyitottak vagyunk arra, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy továbbra is életben tartsuk ezeket a karaktereket, és bízom abban, hogy lesz rá mód, hogy ismét összehozzuk őket. Szórakoztató ebben a világban játszani, éppen ezért igyekszünk mindig nyitva hagyni a lehetőséget a folytatásra

– nyilatkozta, majd hozzátette azt is, hogy a legutolsó epizódot azzal a Maya Goldsmith-szel írta, akivel a nyári finálé kidolgozásán dolgozott együtt, így biztosak lehetünk abban, hogy nagy durranással záródik a történet.

11. A legnagyobb kérdés még hátravan

Akár hisszük, akár nem A.D. kiléte nem a legnagyobb kérdés az utolsó tíz epizódos felvonásban, ám a spoilerek elkerülése végett Marlene rejtélyesen fogalmazott ezzel kapcsolatban:

Ez a kérdés egyelőre még fel sem merült, és nem is fog addig, amíg fény nem derül A.D. kilétére... Sajnos nem árulhatom el, miről van szó anélkül, hogy ne mondanám el, ki A.D.

via E! Online & zap2it

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek