Starity

Botrány! Kétes forrásból származik A Wall Street farkasának költségvetése

2016. szeptember 05. 09:09   |   Szerző: DNF2100

A Wall Street farkasának készítői most legalább olyan helyzetben vannak, mint Jordan Belfort a filmben.

hirdetés
Botrány! Kétes forrásból származik A Wall Street farkasának költségvetése
Fotó: Allstar / PARAMOUNT PICTURES / Sportsphoto Ltd. / Allstar

2013 egyik legnagyobb kasszasikere volt Martin Scorsese, A Wall Street farkasa című filmje. Az öt Oscar-jelölésből ugyan egyet sem sikerült díjra váltani, a főszereplő, Leonardo DiCaprio Golden Globe-díjban részesült és az a félmilliárd dollár bevétel sem jöhetett rosszul a studiónak, amennyit az alkotás világviszonylatban hozott.

A legtöbb film, amellyel probléma van, még az elkészítés előtt történik, A Wall Street farkasa viszont kivétel, hiszen a mozikba kerülése után, egy évvel érkezetek az első cikkek azzal kapcsolatban, hogy nem tiszta pénzből készülthetett el a prdukció.

Az egész történet Malajziához vezethető vissza, ahol az ország vezetősége egy pénzügyi alapot indított el, az alap tőkéjét viszont nem a lehető legdiplomatikusabban használták fel. Najib Razak miniszterelnököt is megvádolták azzal, hogy pénzt vett ki belőle.

hirdetés

KépfeliratFotó: Paramount Pictures

A szálak Svájcig elérnek, ugyanis az ügy kirobbantója Xavier Justo bankár volt, aki jelen pillanatban börtönben ül. Kétmillió dollárral zsarolta meg a vád szerint a PetroSaudi nevű céget, aminek annyi köze van Malajziához, hogy innen juttatták át és tették magánzsebekbe a pénzt. A cégtől rettenetes mennyiségű e-mail és adat került nyilvánosságra, innen tudódott ki az egész ügy.

A százmillió dolláros költségvetéssel bíró film úgy kerül a képbe, hogy az alapból kapták azt az összeget, amelyet a költségvetésnek szántak. A történetnek viszont még nincs vége, hiszen magát DiCapriót is felhasználták, úgymond reklámfiguraként.

A színész több helyszínen is megjelent a főszervezőkkel, direkt együtt mutatkoztak, sőt, még a negyvenedik születésnapját is velük ünnepelte. A Guardian értesülései szerint egyes rendezvényeken nemcsak ő, hanem a szintén Oscar-jelölt Jonah Hill is részt vett. DiCaprio is a rengeteg kihallgatott emberek között van, de nem csak azért, mert ő is szerepel a filmben: hogy feltegyük az i-re a pontot, a jótékonysági fellépéseit is a malajziai alap fizette.

Igaz a mondás, miszerint a legjobb forgatókönyveket az élet írja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek