Starity

Elképesztő siker: Kétmilliárd fölötti megtekintésnél jár a Paul Walker emlékére írt See You Again

2016. szeptember 08. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Áprilisban volt egy éve, hogy felkerült a YouTube-ra a Halálos iramban 7 legismertebb betétdala, a See You Again.

hirdetés
Elképesztő siker: Kétmilliárd fölötti megtekintésnél jár a Paul Walker emlékére írt See You Again

Paul Walker 2013 novemberében bekövetkezett váratlan és tragikus halála nemcsak a színész családját és rajongóit, hanem kollégáit is sokkolta. A tragikus eseményre a Halálos iramban hetedik részének forgatási szünetében, egy jótékonysági rendezvényen került sor, amikor Paul egy barátja társaságában próbakörre indult egy mesés luxusautóval, ám szerencsétlenségükre fának csapódtak, majd a felcsapó lángok között lelték halálukat. Életüket megmenteni sajnos nem lehetett.

A történtek következtében sokáig az is kérdéses volt, hogy a stáb befejezi-e a félkész filmet, ám végül úgy döntöttek, ennyivel tartoznak Paulnak, így az általa alakított Brian szerepét öccse, Cody Walker vette át, és némileg a forgatókönyvön is változtattak a készítők. A film végére pedig egy különleges, szívbemarkoló dal, nevezetesen a See You Again került, mellyel egyaránt lerótták kegyeletüket az elhunyt sztár iránt, és örök emléket állítottak neki.

A dalt Wiz Khalifa és Charlie Puth szerezte Justin Franks, Cameron Thomaz és Sage The Gemini dalszövegírók közreműködésével, a hozzá készült kisfilmet pedig Marc Klasfeld rendezte, melybe a Halálos iramban-filmek leghíresebb jelenetei kerültek bele.

A videó 2015. április 6-án, alig néhány nappal a Halálos iramban 7 bemutatása után került fel a YouTube-ra, 2016. szeptember 2-án pedig átlépte a kétmilliárdos megtekintést, ezzel pedig a videómegosztó valaha volt második legnézettebb kisfilmjévé vált. (Az első PSY Gangnam Style-ja a maga 2.6 milliárdos nézettségével.)

A kétmilliárd fölötti megtekintéssel rendelkezők táborába egyébként várhatóan rövidesen újabb sztárok csatlakoznak, ugyanis Mark Ronson Bruno Marsszal közös Uptown Funkja, Justin Bieber Sorryja, Taylor Swift Blanc Space-e és Adele Hellója is mind-mind 1.7 millió fölötti látogatót számlál a YouTube-on.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek