Starity

Egy felmérés szerint ennyi az ideális korkülönbség egy kapcsolatban

2016. szeptember 12. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokan hajlamosak elítélni azokat a párokat, akik között túl nagy a korkülönbség, pedig nem feltétlenül érdek köti össze azokat a feleket, akik egy tőlük sokkal idősebb vagy fiatal párt választanak maguknak. Te vajon tudod, mennyi az ideális korkülönbség egy kapcsolatban? Most eláruljuk!

hirdetés
Egy felmérés szerint ennyi az ideális korkülönbség egy kapcsolatban

A Georgia állambeli Atlanta városában található az a magánegyetem, mely nemrég felmérést készített párkapcsolati témában, hogy kiderüljön, vajon mennyi is az az ideális korkülönbség, mellyel nemcsak ideig-óráig tartható fenn egy párkapcsolat, hanem esetlegesen egy életen át. A kutatás során mintegy háromezer ember szerelmi kapcsolatait vették górcső alá, így született meg a kissé meglepő eredmény.

Mint köztudott, a lányok gyorsabban érnek a fiúknál, ám a felmérés szerint ettől függetlenül még nem feltétlenül kell, hogy az urak legyenek az idősebbek egy kapcsolatban. A kutatás ugyanis kimutatta, hogy az ideálisnak vélt öt év korkülönbség esetén a párok 18%-kal nagyobb valószínűséggel szakítanak, mintha egyidősek lennének, ez az érték pedig a különbség arányával nő. Az olyan kapcsolatokban tehát, ahol átlagosan tíz év van a szerelmesek között, 39%-os a szakítás esélye; húsz évnyi különbség esetén pedig 95%. 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor mennyi is az ideális? A felmérés szerint akkor a legkisebb a kapcsolat zátonyra futásának esélye, ha a felek között körülbelül egy év van, ugyanis ebben az esetben mindössze 3%-nyi esély van arra, hogy végül szakítás lesz a románc vége.

Természetesen ez nem minden esetben igaz, hiszen mindig vannak kivételek – amik ugye, erősítik a szabályt –, így amennyiben úgy érezzük, megtaláltuk az igazit, nem érdemes a számokkal kalkulálni, hiszen mint mondják, a kor is csak egy szám, és mindenki annyi, amennyinek érzi magát. 

via Cosmopolitan

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek