Starity

Közös albumon dolgozik Anette Olzon és Jani Liimatainen

2016. szeptember 15. 07:07   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány órája járta be a világot a hír, miszerint a svéd énekesnő és a finn gitáros közös albumot készül kiadni.

hirdetés
Közös albumon dolgozik Anette Olzon és Jani Liimatainen

Az egykori Nightwish-énekesnő immáron hivatalosan is visszatért a metalzenei szintérre, ugyanis amellett, hogy visszatért egykori zenekarához, az Alison Avenuehoz – amely egyébként már gőzerőkkel dolgozik új szerzeményein –, új projekten is dolgozik a Sonata Arctica egykori gitárosával, Jani Liimatainennel.

A hír tegnap került közzétételre, amelyből kiderült, hogy első közös korongjuk a jövő év folyamán fog majd az üzletek polcaira kerülni. Továbbá megtudhattuk azt is, hogy a két zenész régi közösen dédelgetett álmát váltotta valóra, ugyanis mindketten hosszú évek óta nagy rajongói a másik munkásságának, és mindig is szerettek volna együtt dolgozni. Elmondásuk szerint az első lemezük egy fülbemászó, dallamos, és egyben sokat mondó, lényegre törő dalokat tartalmazó anyag lesz, és mindezeken túl egy igazi metal-album, így méltán reménykednek abban, hogy rajongóiknak is egyaránt tettszeni fog.

Anette 2007-ben, a Nightwish frontasszonyaként tett szert hatalmas hírnévre, így nevét csak akkor ismerte meg igazán a világ. Kirúgása óta szólókarrierbe kezdett, amelynek első gyöngyszeme, a 2014-ben debütált Shine című lemez. Jani ezzel szemben a Sonata Arcticát erősítette a zenekar megalakulásától egészen 2007-ig, amikor is személyes okokra hivatkozva elhagyta a Tony Kakko vezette formációt. Később Cain's Offering néven közös zenekart alapított Tomo Kotipeltóval, a Stratovarius énekesével, akivel a Kotipelto névre keresztelt duót is erősíti.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek