Starity

Eladó a Harry Potter-filmekből ismert Dursley-ház

2016. szeptember 20. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tizenöt évvel ezelőtt pillanthattuk meg először a Privet Drive 4-et, és most akár mi magunk is megvehetjük.

hirdetés

2001-ben került a mozikba a Harry Potter és a bölcsek köve című film, melynek nyitójelenetében pillanthattuk meg azt a bizonyos Little Whinging-i házat, ahol kedvenc varázslónk felnőtt. A valóságban a ház a Berkshire megyei Bracknellben áll, tulajdonosai pedig (nem, nem Dursley-ék) nemrég piacra dobták.

A három hálószobás ingatlan az elmúlt években számtalan renováláson esett át, így értéke jócskán megnőtt, mint amikor legutóbb (2003-ban) akartak túladni rajta – jelenleg 475 ezer fontért (~ 165 millió 385 ezer forint) árulják. A ház szemmel láthatóan is gyönyörű állapotban van, és pici udvara mellett egy garázs is tartozik hozzá.

A mesés kis otthont egyébként 2010-ben, a Harry Potter és a Halál ereklyéi című epizód első részében láthattuk legutóbb, amikor a Főnix rendjének tagjai életüket kockáztatva érkeztek ide, hogy kiszabadítsák a főszereplőt a lesben álló halálfalók érkezése előtt. A filmsorozat rajongói számára talán rossz hír, hogy az ingatlan belseje a valóságban egészen máshogyan fest, mint ahogy azt a filmvásznon láthattuk, ám valószínűleg ennek ellenére is megér majd minden pénzt annak a fanatikusnak a számára, aki végül megvásárolja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek