Starity

Ők 2016 legjobban fizetett televíziós színészei

2016. szeptember 23. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Forbes magazin ezúttal a férfi sorozatsztárok pénztárcáját vette górcső alá, így megtudtuk, hogy az elmúlt egy évben mennyit kerestek kedvenceink.

hirdetés

11. David Duchovny – 10 millió dollár

A színész idén kereken 10 millió dollárt vihetett haza, mesés bevételét pedig a főszereplésével készülő Aquarius című sorozatnak köszönheti – mely tavaly indult hódító útjára –, valamint 2004 után idén tért vissza a képernyőre az X-akták, melyben szintén főszerepet játszik. Rajongói legnagyobb örömére jövőre újabb sorozatban, a Twin Peaksben láthatjuk viszont.

Michael Weatherly – 10 milllió dollár

A 48 éves New York-i származású színész idén ideje nagy részét az NCIS című sorozatban töltötte, valamint szerptember 20-án debütált új szériája, a Bull a CBS csatornán.

10. Kevin Spacey – 10.5 millió dollár

Az Oscar-díjas színész idén igazán odatette magát, hiszen amellett, hogy továbbra is főszerepet játszott a Kártyavár című sorozatban, narrátorként a hangját adta a Race for the White House dokuszériához, valamint bemutatásra került a főszereplésével készült Kilenc élet és az Elvis & Nixon című film. A fentiek mellett további három alkotáson dolgozott, ezek bemutatója valószínűleg csak jövőre lesz esedékes.

9. Eric Stonestreet – 11 millió dollár

Az Emmy-díjas Stonestreet sem unatkozott idén, hiszen amellett, hogy továbbra is főszerepben láthattuk a Modern családban, a hangját kölcsönözte az egyik karakternek a Szófia hercegnő című animációs sorozatban, és ő szólaltatta meg Duke-ot A kis kedvencek titkos életében. A fentieken túl szerepet kapott még a Bizonyosság című tévéfilmben, de feltűnt a Disneyland hatvanadik évfordulója alkalmából készült televíziós különkiadásban is.

8. Ed O'Neill – 11.5 millió dollár

Fenti kollégáihoz hasonlóan Edet is több produkcióban láthattuk idén. Ahogy 2009 óta mindig, úgy idén is szerepelt a Modern családban, emellett pedig ő kölcsönözte Hank hangját a Szenilla nyomában című filmben, de egy rész erejéig feltűnt a The Garden's Difining Moments című minisorozatban is.

7. Ray Romano – 12 millió dollár

Ray-t elsősorban az HBO új zenés drámasorozatának főszerepében láthatták rajongói idén, emellett főleg szinkronizált: ő szólaltatta meg Manny-t a Jégkorszak: A nagy bumm című filmben, valamint a franchise húsvéti különkiadásában is.

Jesse Tyler Ferguson – 12 millió dollár

Romanóhoz hasonlóan Ferguson is 12 millió dollárt keresett idén, így listánk hetedik helyén végzett ő is – mi több, együtt szinkronizáltak a Jégkorszak: A nagy bumm című filmben, mely alkotásban ő kölcsönözte Shangri Llama hangját.

Nathan Fillion – 12 millió dollár

Utóbbi két kollégája mellett Nathan is a hetedik helyet tudhatja magáénak a maga 12 millió dolláros bevételével, melyet a Castle és a Con Man című sorozatoknak köszönhet, de szinkronizált a Rejtélyek városkája és a Con Man videójátékban is, valamint ő szólaltatja meg az egyik karaktert a most is készülő Henchmen című filmben. Jövőre A galaxis őrzői második részében láthatjuk viszont.

6. Ty Burrell – 12.5 millió dollár

A népszerű komikussal elsősorban a Modern családban találkozhattak a tévénézők, de Bailey is az ő hangján szólalt meg a Szenilla nyomában című mesefilmben, és a Gólyákban is szinkronizált. Jelenleg a Rock That Body drámát forgatja, ami várhatóan jövő nyáron kerül a mozikba.

5. Mark Harmon – 20 millió dollár

A burbanki színésszel a húszmilliós tartományba ugrunk, ugyanis ő már az igazán jól kereső tévésztárok közzé tartozik. Bevételének teljes egészét az NCIS-nek köszönheti, mely sorozatban 2003 óta alakítja a főszereplőt. 

4. Kunal Nayyar – 22 millió dollár

Ahogy lassan tíz éve mindig, idén is az Agymenők című sorozatban találkozhattunk az indiai származású színésszel, aki emellett több szinkronszerepet is vállalt: hallhattuk a hangját a Fantasy Hospitalban és a Sanjay & Craigben, de az októberben bemutatásra kerülő Trollok című filmhez is kölcsönözte a hangját.

3. Simon Helberg – 22.5 millió dollár

Helberg is az Agymenőknek köszönheti a megélhetését, de idén szerepet vállalt még a Florence – A tökéletlen hang című filmben is, valamint egyetlen rész erejéig felcsendült a hangja a Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája című tévésorozatban.

2. Johnny Galecki – 24 millió dollár

Úgy tűnik, hogy az Agymenők igencsak kifizetődő munkát kínál, hiszen Johnny a második legjobban kereső sorozatsztár idén – vagyis sikeresen megtartotta tavalyi pozícióját. A sorozatot leszámítva a színész főszerepet játszott a hazánkban még be nem mutatott The Master Cleanse-ben, valamint jövő hónapban A körök című horrorban láthatjuk viszont.

1. Jim Parsons – 25.5 millió dollár

A tavalyihoz képest 3.5 millióval keresett kevesebbet Parsons, ám még így is messze ő a legjobban fizetett tévésztár, aki fenti kollégáihoz hasonlóan szintén az Agymenőknek köszönheti a pozícióját, emellett még a színházakban találkozhattak vele rajongói. A fentieken túl főszerepet vállalt a Hidden Figures című drámában – melyen már az utolsó simításokat végzik a készítők –, aminek bemutatására már csak négy hónapot kell várni.

via Forbes

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek