Starity

Kukkants bele a Jackie Kennedyről készült dráma előzetesébe!

2016. október 06. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

December 2-án mutatják be a tengerentúlon az Egyesült Államok egyik legismertebb First Ladyjéről készült életrajzi filmet, a Jackie-t.

hirdetés
Kukkants bele a Jackie Kennedyről készült dráma előzetesébe!
Fotó: Fox

Nincs könnyű dolga a filmkészítőknek, ha hitelesen szeretnének ábrázolni egy olyan ismert személyt, mint Jackie Kennedy, aki az Egyesült Államok 35. elnökének a felesége volt. A magas körökben mozgó, jó megjelenésű, tanult asszony kétségkívül a történelem egyik legerősebb női alakja volt, hiszen magánéletbeli kudarcai és az élet megpróbáltatásai ellenére is sikeres karriert futott be.

Jackie 1953-ban ment hozzá Kennedy elnökhez, aki akkor még csak szenátor volt. Bár kapcsolatuk boldog volt, ám a pletykák őket sem kerülték el, nem is beszélve arról, hogy két sikertelen várandósságot is el kellett szenvedniük, mire megtapasztalhatták a gyermekáldás örömeit. Munka szempontjából azonban az élet kárpótolta őket, ám a boldogság nem tartott sokáig, mivel az elnököt 1963-ban lelőtték. Jackie ezt követően új életet kezdett: újra férjhez ment, majd könyvszerkesztőként sikeres pályát futott be. 1994-ben, 64 éves korában hunyt el rákban.

Ami életének filmrevitelét illeti, Noah Oppenheim forgatókönyve által Pablo Larraín rendezésében kerül a „nagy vászonra” a First Lady élete, melyben az Oscar-díjas Natalie Portman kapta a lehetőséget, hogy életre keltse Jackie-t, mellette pedig olyan sztárok tűnnek még fel, mint Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, John Hurt és Caspar Phillipson.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek