Starity

Birtokháborítás miatt letartóztatták Shailene Woodley-t

2016. október 11. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Csillagainkban a hiba sztárját huszonhat másik társával együtt tartóztatták le, amiért építési területen tiltakoztak egy négy államon (Észak- és Dél-Dakota, Illinois és Iowa) keresztül átívelő olajvezeték megépítése ellen.

hirdetés

Shailene Woodley korábban is nyíltan beszélt arról, mennyire ellenzi a fent említett, több százezer embert érintő olajvezeték megépítését, annál is inkább, mivel a munkálatokkal a helyi őslakosok egykori temetkezési helyét gyaláznák meg, ezen felül környezetszennyező hatással is lenne az itt élők számára.

A színésznő a fentiek tekintetében úgy döntött, ő maga is kivonul tüntetni az építkezés ellen. A békés megmozdulásról éppen az autója felé tartott a barna hajú szépség, amikor a helyszínre érkező rendfenntartók elkapták a kabátjánál fogva és letartóztatták.

Fotó: Courtesy of Morton County Sheriff

A közelben parkoló autóm felé tartottam, amikor a dzsekimnél fogva elkaptak és felszólítottak, hogy álljak meg. Hatalmas fegyvereik, gumibotjaik és kötözőik [az Egyesült Államokban gyakran használják ezeket bilincs helyett] voltak és nem engedtek tovább

– magyarázta a videóban Shailene, majd megosztotta az élő adás nézőivel azt is, miért tartóztathatták le.

Letartóztattak, mert engedély nélkül léptem a területre, mint mindenki más. Fogalmam sincs, mi folyik itt. Amint visszajönnek, mennem kell... Ez az egész azért van, mert ismert vagyok. Mert 40 ezren néznek.

A színésznő sajtóképviselője azóta megerősítette, hogy Shailene elhagyhatta a börtönt, szabadlábon védekezhet. 

Shailene nagyra értékeli a felé áradó támogatást nemcsak önmaga, hanem ami még fontosabb, az épülőben lévő olajvezeték elleni küzdelme miatt is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek