Starity

Elő a szódabikarbónával! Így varázsold szebbé magad és környezeted a segítségével!

2016. december 16. 11:11   |   Szerző: Roxxy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napjainkban hódítanak az úgynevezett Csináld magad!-ötletek és a praktikus megoldások az élet minden területén. Lássuk, mennyi mindenre tudjuk felhasználni a sokrétű, ugyanakkor olcsó „csodaszert”, a szódabikarbónát!

hirdetés

Már az ősi Egyiptomban is előszeretettel használták a szódabikarbónát tisztító hatása miatt.
 Ma már ismeretes, hogy amellett, hogy megszabadít minket a kellemetlen szagoktól, öli a gombákat, így kertedben is használhatod erre a célra: rózsáid pompázni fognak, a kártevők pedig továbbvándorolnak a szomszéd kertjébe. Ha már a kertnél tartunk, állítólag mézédes lesz a paradicsom, ha a tövébe szódabikarbónát szórunk, és amennyiben a lédús paradicsom szüretelésekor megcsípne valami, gyorsan tegyél az adott területre egy kis viszketést csillapító nátrium-hidrogénkarbonátot! Cikkünkben bemutatjuk, mi mindenre használhatjuk még ezt a remek szert!

A kép illusztráció

Radírozz!

Az elhalt hámsejtektől való búcsú nem elhanyagolandó! Ha kifogytál kedvenc bőrradírodból, nyugodtan vesd be a szódabikarbóna cirógató kis szemcséit: fogj két evőkanálnyit, tegyél hozzá egy kis tejet, és máris felviheted a nedves arcodra. Miután 5-10 perc elteltével megszáradt, mosd le, és élvezd az üde érzést!

Mondj nemet a bőrkeményedésre, és igent az egészséges körmökre!

Sokan küzdünk bőrkeményedéssel, azonban nincs okunk emiatt keseregni: csodaszerünk ennek legyőzésében is hű társunk. Miután eltávolítottuk nem kívánatos keményedéseinket, vízben oldjunk fel szódabikarbónát, és csepegtessünk hozzá levendulaolajat: lábaink hálásak lesznek.

Extra hidratálást jelent lábfejünknek, ha hidratáló krémet használunk és 10 percre meleg törölközőbe csavarjuk. A kényeztető pakolás után, ha szódabikarbónás ecsetkével átszaladunk a lábkörmeinken, akkor egyrészt védekezünk a gombásodás ellen, másrészt a körömlakk jobban megtapad. Nagyon egyszerű és gyors módszer, ezután nincs más dolgunk, csak választani egy nekünk tetsző színt a körömfestéshez.

A kép illusztráció

A ragyogó mosolyért fogmosás után, amikor még nedves a fogkeféd, végezz néhány suhintást szódabikarbónás kefével néhány alkalommal, kúraszerűen. Ragyogóan fehér lesz a fogsorod fluoridos fehérítés nélkül, mellesleg a szájszagot is hosszabb időre távol tartja. Emellett praktikus bizonyos időközönként szódabikarbónával tisztítani a fogkefét.

Ha ég a gyomrod, lúgosíts szódabikarbónával: egy teáskanálnyi mennyiséget keverj egy pohár vízbe, s ha esetleg felpuffadnál valamitől, akkor is tégy hasonlóképpen! Érdemes babfőzéskor egy kicsit tenni a lábasba: kevésbé fog felfújni az étel. A kemény hús is felpuhul tőle, de a sütőport is kiválóan helyttesíti.

A háztartásban rengeteg területen számíthatunk a szódabikarbónára: lemoshatjuk tárgyainkat vele, de a makacsabb szennyeződések esetében súrolószerként is használhatjuk (akár leégett ételmaradványt is) – garantáltan hatásos lesz!

Szinte mindenki hazsnál mikrohullámú sütőt, ami gyakran különféle szagok keveredésének centruma, azonban gyorsan semlegesítheted a nem kívánt szagokat, és még csak nagy erőfeszítést sem kell bevetned, hiszen súrolásban sem utolsó a szóda – olyannyira, hogy a kávé és / vagy tea színezte bögréid újként fognak visszanézni rád a polcról.

A kép illusztráció

Sokkal több kedved lesz használni régi vágódeszkádat, ha megszabadítod kora jelzőitől: a szagok kísérte régi vágatoktól. Ugyancsak jól szagtalanítja a hűtőszekrényt.

Mosáskor gazdaságos megoldást nyújt, ha hozzákeverjük kedvenc mosószerünkhöz, mellesleg sokkal nagyobb tisztítáóerőre számíthatunk.

Porszívózni mindenkinek kell, akinek szőnyege van, azonban sokszor kellemetlen szag kíséri. Ennek elkerülése végett ajánlatos a porzsákot egy éjszakára szódabikarbónába mártani.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek