Starity

21 fiktív karakter, akit mindenki szeret

2016. október 20. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vannak bizonyos film- és / vagy sorozatbeli karakterek, akik egyszerűen mindenkinek szimpatikusak. Legyen szó a külsejükről, a személyiségjegyeikről vagy a könnyű azonoulási helyzetről, egyszerűen imádjuk őket!

hirdetés

Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) – Jóbarátok

Joey-t az 1994 és 2004 között futott Jóbarátok című szitkomban ismerhettük meg, mint a feltörekvő színészt, aki később sikeres karriert futott be. A karakter annak bugyutaságai és nőcsábász mivolta ellenére is végtelenül szerethető, poénjaira pedig valószínűleg még évtizedek múlva is emlékszünk majd.

Katherine Pierce (Nina Dobrev) – Vámpírnaplók

Bár a karakter furfangos, rosszindulató, önző és kétszínű volta miatt sokakban ellenszenvet ébresztett a sorozat ideje alatt, alapvetően nagyon is szerethető. A széria öt évadában találkozhattunk vele végleges eltűnéséig, ezidő alatt pedig megismerhettük emberi és vámpír énjét is annak minden jó és rossz tulajdonságával együtt – és be kell valljuk, üde színfoltja volt a történetnek.

Harry Potter (Daniel Radcliffe) – Harry Potter-sorozat

A J. K. Rowling által életre hívott varázslótanonc története már első hallásra / látásra rabul ejtette a fiatalokat a 2000-es években, ez a szerelem pedig a regény- és filmsorozat végéig tartott, hiszen a főszereplővel mindvégig könnyű volt azonosulni és valamennyien azt kívántuk, bárcsak mi is a barátai lehetnénk Harrynek.

Hanna Marin (Ashley Benson) – Hazug csajok társasága

A Freeform népszerű drámájában szereplő karaktereknek egytől egyig megvannak a maguk jó tulajdonságai és saját rajongótáborral rendelkeznek, ám ha valakit, akkor talán Hannát szeretik a legtöbben, ezt pedig szókimondó, őszinte és nyílt természetének köszönheti, hiszen igazságérzetének köszönhetően inkább megbánt másokat, mint hogy hazudjon – ami talán egyben a hátrányává is válik néha.

Chuck Bass (Ed Westwick) – Gossip Girl

Bár a sorozat készítői alapvetően rossznak szánták Chuckot, egy fékezhetetlen, vad, akaratos, önző karakternek, végül az őt életre keltő színész és kolléganője, Leighton Meester között olyan remekül működött a kémia, hogy úgy döntöttek, hősszerelmest faragnak Bart Bass elkényeztetett fiából. Valószínűleg épp ezért is szerettük meg őt mindannyian, hiszen azt az érzetet kelti a nőkben, hogy a rosszfiúk is lehetnek jók, ha megtalálják az igazit...

Klaus Mikaelson (Joseph Morgan) – Vámpírnaplók, The Originals

Az ősi vámpírral először a Vámpírnaplókban ismerkedhettünk meg, majd a dühöngő őrült (és nem kevésbé szexi) karakter átette a székhelyét Mystic Fallsból New Orleansba. Bár a történet elején egy velejéig romlott, bármin és bárkin átgázoló gazembernek gondolhattuk, idővel kiderült, hogy bizony neki is van szíve és a család még az ő életében is kiemelten fontos szerepet játszik, bármennyire is próbálja tagadni...

Jack Sparrow (Johnny Depp) – A Karib-tenger kalózai

Gyerekkorunk kedvenc kalóza is inkább a rosszfiúk táborát erősíti, de remek humorának és kissé idétlen voltának köszönhetően hamar belopta magát a nézők szívébe. Nem is csoda, hiszen amellett, hogy sokat nevettünk és izgultunk miatta, tudat alatt, de elültette bennünk azt a gondolatot, hogy talán a rosszfiúk nem is annyira rosszak...

Cady Heron (Lindsay Lohan) – Bajos csajok

Az Afrikából Amerikába költözött tinédzser története azért volt akkora siker 2004-ben, mert a főszereplővel rendkívül könnyű volt azonosulni, hiszen vele együtt mentünk keresztül azon, milyen lehet újoncként bekerülni egy, már fix közösségbe. Általa megtapasztalhattuk, milyen könnyű beilleszkedni, barátokra és népszerűségre szert tenni, majd elveszíteni azt és a semmiből újra felépíteni a megtört bizalmat. Mindenképpen tanulságos volt!

Ron Weasley (Rupert Grint) – Harry Potter-sorozat

Bár esetlen, szerény körülmények között élő, visszahúzódó fiúként ismertük meg Ront a Harry Potter első részében, hamar kibontakozott és a szemünk láttára cseperedett egy céltudatos, határozott és erős jellemű fiatalemberré, akinek életében a család és a barátok a legfontosabbak. Sok fiú számára példaképként is szolgálhat, hiszen egyike azon keveseknek, akiknek sikerült kitörniük a „barátság-zónából” és meghódítani az áhított lány szívét.

Serena van der Woodsen (Blake Lively) – Gossip Girl

A The CW 2012-ben végetért sorozatából sok mindent megtanulhattunk és az egyik legtöbbet megélt főszereplő kétségkívül Serena volt. Családja folyamatos szétesése, kapcsolatai zátonyra futása és a barátaival való állandó macska-egér harc bármelyikünket kikészíthette volna, ő azonban újra és újra bebizonyította, hogy igenis túl lehet élni mindent, a kudarcok után pedig egyre erősebb jellemként térhetünk vissza a „porondra”. 

Derek Hale (Tyler Hoechlin) – Teen Wolf

A bétából magát rokona megölése által alfává felküzdő vérfarkas eleinte talán csak külsejével keltette fel a nézők (elsősorban a hölgyek) figyelmét, ám idővel ráeszmélhettünk, hogy a csinos pofi, a mogorva jellem és a szarkasztikus megjegyzések mögött egy sokat szenvedett fiatalember áll, akit megszívesebben megvigasztalnánk és megnyugtatnánk, hogy nincs miért aggódnia, minden rendben lesz.

Damon Salvatore és Stefan Salvatore (Ian Somerhalder és Paul Wesley) – Vámpírnaplók

A Salvatore-testvérek bája minden kétséget kizáróan a különbözőségükben rejlik, mely a történet előrehaladtával éleződött csak ki igazán – pláne akkor, amikor felcserélődtek a szerepek. Míg a kezdetekkor Damon volt a rosszfiú, aki a múltból felbukkanva kívánta megkeseríteni öccse és a környezetében élők életét, addig később épp Stefan lett az, aki kivívva mások haragját féktelen ámokfutásba kezdett.

A szeretett nő azonban mindkettejük természetét gyökeresen megváltoztatta, ami által két teljesen különböző szerelemnek (egy mély, lelki kapcsolatnak és egy vonzalmon alapuló, szexuális feszültség táplálta románcnak) lehettünk szemtanúi.

Gabrielle Solis (Eva Longoria) – Született feleségek

Gabby személyében nemcsak egy gyönyörű háziasszonyt, hanem egy remek stílusérzékkel megáldott, vásárlásmániás, túlságosan felületes, anyagias nőt ismerhettünk meg, akinek életét nagyban befolyásolta az, mennyi pénz csücsül a bankszámláján. Ahogy belemerültünk a történetbe, úgy nőtt fel a szemünk láttára az egyébként kissé idegesítő karakter, aki kénytelen volt a saját kárán megtanulni, hogy semmit nem lehet készpénznek venni és amilyen könnyen hozzászokhatunk a jóléthez, úgy el is veszíthetjük azt – a szeretteinkkel együtt –, így nem árt odafigyelni a környezetünkben élőkre és túllépni önnön egónkon.

Barney Stinson (Neil Patrick Harris) – Így jártam anyátokkal

A CBS szitkomja által hat fiatal életének alakulását követhettük nyomon, köztük is Barney tűnt a legkiemelkedőbbnek, hiszen az ő karaktere szolgált a legtöbb tanulsággal. Míg a többiek minden egyes fillérükért keményen megdolgoztak, amiből saját otthont szerettek volna teremteni és közben a boldogság és boldogulás közti arany középutat keresték, addig neki minden az ölébe pottyant, ebből adódóan nem csoda, ha önző, elkényeztetett és akaratos felnőtt vált belőle. Bár időközben többször is (majdnem) megállapodott, az igazi boldogság elkerülte, ezáltal egy görbe tükröt mutatva a fiataloknak arra vonatkozóan, hogy hogyan járhatnak, ha nem hajlandóak felnőni és kompromisszumokat kötni.

Dewey Finn (Jack Black) – Rocksuli

A Rocksuli című 2003-as vígjáték egyértelműen annak a vetülete, mennyire rossz helyzeteket szülhet az, ha valaki képtelen felnőttként gondolkozni és élni, ugyanakkor rávilágít arra is, hogy soha nem szabad feladnunk az álmainkat csak azért, mert már elmúltunk harminc évesek – és ki tudja, talán egyszer nekünk is sikerülhet és az álmaink valra válhatnak...

Aragorn (Viggo Mortensen) – A gyűrűk ura

Egy jóképű, kalandos múltú vándor és egy életre szóló, világmegmentő kaland – erről szól Aragorn története dióhéjban, akit férfias sármja mellett felelősségtudata, törődő természete, bátorsága és a szeretett nő iránt érzett olthatatlan, megingathatatlan szerelme tett igazán népszerűvé, nem is beszélve arról, hogy bárhol, bármilyen nehéz helyzetben képes volt megőrizni hidegvérét, józan fejjel gondolkozni és még a fronton is megállta a helyét.

Michael Scofield (Wentworth Miller) – A szökés

Akiknek van(nak) testvére(i), tudják, hogy bármi is jöhet az életben, a testvérünk / testvéreink mindig is a szövetségeseink lesznek, hiszen a közös múlt, a rokoni szál összekötő ereje mindenen felül áll. Ezt bizonyította Michael is A szökés című sorozatban, aki valóban mindenre kész volt, hogy bátyját, Lincoln Burrowsot (Dominic Purcell) sokadszorra is megmentse a börtönből...

Dean Winchester és Sam Winchester (Jensen Ackles és Jared Padalecki) – Odaát

A Winchester-testvérek is elrabolták a szívünket már régen, hiszen ki ne imádna két jóképű, egymást támogató, a gonosz ellen, az emberiség megmentéséért harcoló fivért? Mindezek tetejében még jó humorérzékükről is tanúbizonyságot tettek, ami már igazán csak hab a tortán.

Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) – Teen Wolf

A kissé szétszórt, jószívű, hűséges Stiles bebizonyította, hogy bár mindegy, mennyire lógsz ki a sorból, nem számít, mennyire más vagy, mint a többiek, te is ugyanúgy tagja lehetsz egy közösségnek anélkül, hogy feladnád önmagad és megváltoznál bárki kedvéért – ezért is imádjuk őt annyira.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek