Starity

Elhunyt énekesnőjére emlékezik a Trees Of Eternity

2016. október 24. 04:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Április 18-án, 39 évesen hunyt el a dél-afrikai származású énekesnő, Aleah Stanbridge. Egykori zenésztársai albummal emlékeznek a tragikusan fiatalon eltávozott frontasszonyukra.

hirdetés
Elhunyt énekesnőjére emlékezik a Trees Of Eternity
Fotó: Pinterest

Aleah Liane Stanbridge Dél-Afrikában született, de az ezredforduló után Svédországba költözött, ahol találkozott a finn származású Juha Raivióval, akivel az ambient/doom-vonalat képviselő Trees Of Eternityt hívták életre. Első albumukat 2014-2015 folyamán rögzítették, azonban eddig nem került boltokba. Az énekesnő – aki Juha felesége is volt – április 18-án, rákban hunyt el.

Egykori zenésztársai – Juha, Fredrik Norrman és Mattias Norrman (a Katatonia egykori tagjai), Kai Hahto (aki jelenleg a Nightwishban dobol) és a producer Tobias Sidegård – azonban most megjelentetik a Hour Of The Nightingale címre keresztelt korongot, amely méltó emléket állít Aleah számára. A korong már augusztustól előrendelhető, pontos megjelenési dátumról azonban még nem írt a csapat.

Íme, a számlista:

  1. My Requiem
  2. Eye Of Night
  3. Condemned To Silence (feat. Mick Moss / Antimatter)
  4. A Million Tears
  5. Hour Of The Nightingale
  6. The Passage
  7. Broken Mirror
  8. Black Ocean
  9. Sinking Ships
  10. Gallows Bird (feat. Nick Holmes / Paradise Lost)

Juha Raivio azt is kifejtette, hogy felesége -aki a barátja, múzsája is volt egyben- halála után összetört és nem kívánja folytatni a zenélést. 

Az album borítója

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek