Starity

5 popdal, ami a metálban is megállja a helyét

2016. október 28. 07:07   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legújabb cikkünkben olyan dalokat mutatunk be nektek, amelyek már a 80-as években is nagy sikert arattak, és amelyeket a metálzenében jeleskedő kedvenceink újrakomponáltak.

hirdetés

1. Nightwish – Where Were You Last Night (Ankie Bagger)

A már-már legendaként emlegetett finn zenekar 2004-ben élte csak igazán fénykorát, hiszen abban az évben jelent meg az akkoriban még Tarja Turunen vezette csapat egyik legsikeresebb lemeze, a Once. Az évben három kislemezt is megjelentetett a formáció a Nemo, a Kuolema Tekee Taiteilijan, valamint a Wish I Had An Angel képében.

Utóbbi egy feldolgozást is tartalmazott Anki Bagger Where Were You Last Nightjának képében. A dal átformálása olyan jól sikerült, hogy ha nem tudnánk ki is az eredeti szerzője, minden kétséget kizáróan úgy gondolnánk, hogy ez a nóta is Tuomas Holopainen csodákat érő tollából származik.

2. Turisas – Rasputin (Boney M.)

A finn folkmetálosok 2007-ben dolgozták fel a Boney M. egyik nagy sikerű slágerét, a Rasputint, amelyre kicsik és nagyok is egyaránt bulizhatnak. A Mathias Nygård vezette együttes amellett, hogy kislemezként dobta piacra a dalt, videoklipet is forgatott hozzá, ami mind zeneileg, mind látványosságban jóval eltér az eredetitől.

3. Within Temptation – Running Up That Hill (Kate Bush)

Sharon Den Adel zenekare 2003-ban döntött úgy, hogy feldolgozza Kate legnépszerűbb nótáját, mivel akkoriban az együttes frontasszonyának a hangját sokan Bush-éhoz hasonlították. 2004-ben kislemezként is megjelenítették a Running Up That Hillt, valamint egy különleges videoklipet is forgattak hozzá.

További érdekesség, hogy 2013-ban The Q-Music Sessions címen egy feldolgozás-albumot is kiadtak, ami olyan előadók dalait tartalmazza, mint Lana Del Rey, a The Who vagy David Guetta – csak, hogy pár nevet említsünk.

4. Children of Bodom – Oops I Did It Again (Britney Spears)

Az Alexi Laiho vezénylése alatt tevékenykedő finn együttes 2005-ben dobta piacra In Your Face című kislemezét, amelyen helyet kapott Britney egyik legismertebb slágere is, az Oops I Did It Again is. A formáció később elárulta, hogy csupán viccből dolgozták fel a popdíva számát, ám meg kell hagynunk, hogy mindettől függetlenül maradandót alkottak vele.

5. Avantasia – Lay All Your Love On Me (ABBA)

A Tobias Sammet által életre hívott zenekar 2007-ben adta ki legmeghatározóbb középlemezét, amely a Lost In Space (Part1) elnevezést kapta. A német formáció új köntösbe bújtatta a svéd négyes sikerszámát, amely férfi hanggal talán még az eredetit is felülmúlja.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek