Starity

Új albumot készít Bonnie Tyler

2016. december 08. 09:09   |   Szerző: bazsi888

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bonnie Tyler kirobbanó formában van. 15 év után idén újra koncertturnéd ad Németországban. A Greatest Hits Tour 2016 állomásainak többségére már hetekkel ezelőtt elfogyott az összes jegy. Sőt, Drezdában még egy ráadáskoncertet is be kellett iktatni, ami szintén teltházas, így már kaphatóak a jegyek a 2017-es harmadik drezdai koncertre. Németországi sikeres turnéja kapcsán a Berliner Morgenpost készített exkluzív interjút a legendás walesi rockénekesnővel.

hirdetés

Bonnie Tyler 65 évesen is színpadra lép és fiatalokat megszégyenítő fellépéseket ad. A brit rockénekesnő portuáliai otthonából adott telefoninterjút botoxról, vetéléséről és az új lemezéről, amit Johnny Cash fiával készít.

– Ön jelenleg Portugáliában, Algarve-ben van?

– Igen, csodálatos hely, április óta nem esett az eső. Még októberben is nyár van és egy felhő sincs az égen.

– Ön 65 éves, de sosem csinált titkot abból, hogy botox kezelésnek veti alá magát.

– Évente kétszer kapok botox kezelést az arcomon, a szarkalábak eltüntetésére. Néha a szám körül is, amivel nem igazán értek egyet, mert szükség van az arckifejezésünkre, hogy kifejezzük magunkat.

–Mióta használ botoxot?

– 15 éve. Legutóbb júliusban. Kaptam egy kis töltőanyagot az arccsontomhoz, csak hogy kontúrosabb legyen. Sokan, sokszor használják ezt, ezért is néznek ki úgy, mint a hörcsögök.

– Mivel készül a turnéra, edzés, diéta?

– Ez mind reménytelen számomra, de ennek ellenére aktív vagyok. Tegnap kaptam meg az eredményemet az éves orvosi kivizsgálásomról. Az eredmény fantasztikus, csontjaim, vércukor, máj, vese, minden rendben van. Úgy tűnik, makkegészséges vagyok.

– A diétát nem szereti?

– Én szeretek enni. De nem vagyok őrült, hogy tonnaszám egyem a chipset. Viszont a jó vörösbort szeretem, azt hiszem ettől ilyen jó a koleszterinszintem. De jól felkészülök a turnéra, van egy hang-edzőm is.

 Ő ott van minden fellépésnél?

– Nem, őt minden show előtt felhívom és 20 perc vokális gyakorlatokat veszünk. Ez néha elég kínos, ha egy szállodai szobában vagyok és a szomszédok nem biztos hogy örülnek, hogy a hangszálaimat edzem.

– Volt már, hogy felismerték a hangját telefonon keresztül?

– Igen, különösen Portugáliában. Amikor például asztalt foglalok egy étteremben, azt mondják „Egy asztal 8 főre, 20:30-ra, örömmel” majd megkérdezik „Hogy van Bonnie?”.

– Ha nem a színpadon van, akkor mit csinál szabadidejében? Kertészkedés? Főzés?

– Gyönyörű kertem van a kertészemnek köszönhetően. Gyönyöködöm a bokrokban, fákban, virágokban, de hagyom, hogy egyedül csinálja. Reménytelen eset vagyok a főzést illetően is. Most vettem egy „Bimby” mixert, egyelőre csak kísérletezem vele.

– És akkor mivel tölti az idejét?

– A férjemmel sokat kártyázunk. Amikor Portugáliában vagyok, mindig meglátogatnak minket a barátaink, családtagjaink.

– De önnek nincs gyereke?

– Volt egy vetélésem a kilencvenes évek elején. A gyermekáldást nem nekem szánták. De szerencsére rengeteg barátunk van.

– Mit tart az eddigi legnagyobb sikerének?

– Ezt a hihetletlen karrieremet, amiről soha nem gondoltam, hogy ennyi ideig tart. 17 évesen kezdtem és még mindig a színpadon vagyok. Decemberben repülök Nashville-be, az új lemezemet készíteni. Country-rock album lesz amit Johnny Cash fiával, John Carter Cash-sel készítek. Már van pár csodás dal is, amit nagyon várok. Aztán Új-Zélandon lesz turném.

– Számos ingatlanuk van. A férje, a milliomos Robert  Sullivan vagy Ön intézi ezeket?

– A férjem csodálatos az ingatlan ügyekben. Nagyon jó befektetéseket köt.

– Szeretnének esetleg Berlinben is befektetni?

– Németországi szélerőművekbe terveztünk befektetni, de sajnos nem jött össze. Még nem gondoltunk rá, hogy apartmant vegyünk Berlinben. Van házunk Portugáliában, Londonban. Berlin kiváló beruházás lenne, de még nincs betervezve.

– Milyen ézés még mindig a színpadon lenni?

– Csodálatos, még mindig úgy érzem magam, mint a legelső fellépésemen. Szeretem amit csinálok, különösen az élő koncerteket. Izgalmas, ha  a közönség velem együtt énekel.

– Hogyan éli meg ezt a nyüzsgő életet, amiben él?

– Én egy másik ember vagyok, amikor a színpadra lépek. Ez adja nekem az adrenalint, a zene és a tömeg mámorító hatással van rám. Csodálatos dolog, hogy megoszthatom a zenémet a közönségemmel. A másik énem pedig, amikor meghitten a családommal vagyok nyugalomban. Én nagyon jól élek ebben a két külön világban.

 

Bonnie Tyler tehát újult erővel kezdi meg turnéját Németországban, de idén még egy Odesszai és egy kijevi koncertje is lesz. Decemberben Amerikában dolgozik majd új lemezén. Legutóbbi albuma a Rocks and Honey 2013-ban jelent meg, rajta az Eurovíziós Dalfesztivál brit versenydalával. Az albumot Nashville-ben készítette és együtt dolgozott az azóta már magyar állampolgárságú világhírű slágergyárossal, Desmnd Childdal.

2017 januárjában Új-Zélandon koncertezik (minden jegy elkelt), februárban Izraelben lép fel – Tel Avivban két koncertet ad. Márciusban négy koncertet ad Dél Afrikában – ebből hármat Johannesburgban. Tavasszal és nyáron Ausztriában több városban, többek között Bécsben, a Wiener Stadthalle-ban ad koncertet; majd azt követően Ausztráliában turnézik, de Észtországban is fellép. Magyarországon legutóbb idén júniusban Debrecenben lépett fel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek