Starity

7 egyszerű Halloweeni dekoráció, amit még az utolsó pillanatban is elkészíthetsz

2016. október 31. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végre elérkezett a Halloween és ha te is azok közé tartozol, akik az utolsó pillanatra halasztották a partiszervezést, adunk pár egyszerű és gyorsan kivitelezhető dekorációs ötletet.

hirdetés

1. Tökből váza

Ha idén úgy döntöttél, hogy nem lámpást készítesz a tökből, hanem inkább a hangulat miatt vetted meg e zöldséget, akkor megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle egy egészen egyszerű, mégis hangulatos díszítőelemet. Ehhez nincs más dolgod, mint levágni a tök tetejét, kivájni a belsejét és egy kisebb edénykét (pl. konzervdobozt vagy egy félbevágott ásványvizes flakont) elhelyezni benne, amit máris megtölthetsz egy frissen szedett / vásárolt csokorral.

Fotó: Pinterest

2. Őszi mécsesek

Ha belátó voltál és az ősz folyamán gyűjtöttél pár préselni való levelet, akkor most könnyű dolgod lesz, hiszen ezeket egy szivacs és némi ragasztó segítségével csak rá kell erősítened egy üvegcse falára ahhoz, hogy hangulatos lámpást kapj, amibe már csak egy mécsest kell elhelyezned és készen is vagy.

Fotó: Pinterest

3. Szellemek

A következő dekorációs kellékhez nem lesz szükséged másra, mint egy konzervdobozra, fehér krepp papírra, fehér festékre és egy fekete alkoholos filcre. A dobozt fesd le fehérre, várd meg, amíg megszárad, ezt követően pedig ijesztő arcot rajzolhatsz rá a filccel. A krepp papírt vágd fel egyenletes csíkokra, erősítsd a doboz aljára, amit ezután már csak fel kell akasztanod valahova.

Ha ennyi kellék és idő nem állna rendelkezésedre, akár egy lufi és pár krepp papírból készült szalagocska segítségével is csodákat varázsolhatsz.

Fotók: Pinterest

4. Denevérek

A Halloweenhoz hozzátartoznak az éjszaka teremtményei – így a denevérek is. Az alábbi dekorációhoz WC papír gurigára, kartonpapírra, filctollra és ragasztóra lesz szükséged. A papírból vágj a denevérnek szárnyakat és füleket, a gurigákat pedig vagy festékkel fesd le vagy vond be színes krepp papírral. Ha ezzel megvagy, ragasztó segítségével erősítsd rájuk a szárnyakat és füleket. Rajzolj nekik arcot és már készen is vagy.

Fotó: Pinterest

5. Tök mandarinból

Ha már nem kaptál a piacon faragni való tököt, könnyedén készíthetsz hasonló dekorációt mandarinból, ehhez pedig csak egy filctollra lesz szükséged.

Fotó: Pinterest

6. Falevelek

Ha nem gyűjtöttél faleveleket az avarban és már se kedved, se időd nincs rá, kapj elő pár színes kartonpapírt, vágj ki levélsémákat (vagy épp hajtogasd össze őket) és máris fel tudod dobni vele a lakást. 

Fotók: Pinterest

7. Nasi másképp

Ha amerikai mintára lidércjárást szerveztek, az alábbi ötletekkel új köntösbe bújtathatjátok az ajándékba szánt édességet. Ebben az esetben csokira és kartonpapírra, valmint méteráru boltban kapható szemre és egy kis kézügyességre lesz szükséged. Készítsd el a papírból az általad választott, alább látható egyszerű, könnyen kivágható formákat (szellem, deenvér) és tégy bele egy csokit (akár oda is erősítheted) és el is készültél.

Ha azonban nyalókás ötletet valósítanád meg, krepp papírra és madzagra lesz szükséged. Vágj ki nagyobb köröket a kakírból, tekerd a nyalóka köré, majd kösd össze a madzaggal és voilá. (Ahogy lent láthatod, akár egy zsebkendő és szalag segítségével is hasonló eredményt érhetsz el.)

Fotók: Pinterest

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek