Starity

Dukai Regina is sokat tanult Olgi nénitől

2010. október 09. 13:01   |   Szerző: Freeze

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy sok sztár, Dukai Regina is Sík Olgánál tanult énekelni. Az énekesnő egy riportban emlékezett meg egykori tanárnőjéről.

hirdetés
Dukai Regina is sokat tanult Olgi nénitől

Az egész hazai sztárvilágot megrázta, amikor két évvel ezelőtt Sík Olga, a magyar énektanítás kimagasló személyisége elhunyt. A tanítványai közt volt például Falusi Mariann, Zsédenyi Adrienn, Szekeres Adrien, Katona Klári, Dukai Regina és még sokan mások, akik többek közt neki köszönhetik a tudásukat. A Sztárportré riporterének Dukai Regina mesélt az énektarnőről:

„Amikor középiskolába jártam, egy színi tanodának voltam a kis tanulója, ahol volt egy énektanárnőm, aki Olgi néninél tanult. Azt mondta, hogy mindenképpen jó lenne, ha fejlesztenénk még a hangomat, és szeretne bemutatni valakinek. Felhoztak Budapestre – anyukámmal együtt –, és elmentünk Olgi nénihez. Most is kiráz a hideg, amikor a vele való találkozásokra gondolok.

Néha nem tudtam eldönteni – főleg még az elején –, hogy örül nekem, vagy egyszerűen csak elvisel. Volt egy sajátos stílusa, ami miatt őt szeretni lehetett. Határozott volt nagyon, de ha kellett, és érezte, hogy rosszabb passzban vagyunk, vagy éppen valami lelki problémánk van, akkor abszolút tudott gyengéd lenni. Úgy védte a sajátjait, és úgy próbálta nevelgetni a kis tanítványait, hogy nekünk már olyan volt, mint egy nagymama, vagy egy családtag. Anyukám is nagyon szerette, bátyám is találkozott vele, apukám is – nagyon kedveltük őt.

Nagyon-nagyon sokat tanultam tőle, hogyan álljak színpadon, hogyan lélegezzek, énekeljek. Mindig ugyanazt a dalt szerette tőlem hallani, az Oly szép vagyok címűt. Folyamatosan tükröt kellett tartani a kezemben, hogy úgy énekeljem, és játsszam el. Még most is lámpalázas vagyok, de akkoriban nagyon nehezen álltam emberek elé énekelni, és az ő órája úgy volt, hogy kb. tízen ültünk, és családi volt a a hangulat. Teáztunk, kávéztunk, sütiztünk, ettünk, beszélgettünk, és hallgattuk, hogy a másik énekel. Ezek örök emlékek maradnak.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek