Starity

Film készül a metálvilág felkavaró időszakáról

2016. november 19. 07:07   |   Szerző: TarjaNightwish

A Lords Of Chaos című könyv alapján készül el az a film, ami azt a történetet dolgozza fel, amely 23 évvel ezelőtt az egész világot megrázta.

hirdetés

Fotó: Filter Film Og TV

A közelmúltban derült ki, hogy a filmvásznakon is megelevenedik a 90-es évek egyik legmegrázóbb története, amelyet a black metál ismert képviselői követtek el. Történt ugyanis, hogy akkoriban a balck metál kifejezés egyebolvadt a sátánizmussal, ami templomgyújtogatást, gyilkosságot és öngyilkosságot eredményezett.

Aki híve a kemény zenének, annak biztosan ismerősen cseng az a história, miszerint Varg Vikernes, a Burzum forntembere meggyilkolta a Mayhem alapítóját, Euronymoust. A történetet később papírra vetették, Lords Of Chaos címmel, melynek filmadaptációját már javában forgatják. A filmet egyébként a Bathory egykori dobosa, Jonas Åkerlund rendezi, és a Filter Film Og TV gondozásában fog megjelenni.

Mindezeken túl már azt is megtudhattuk, hogy Rory Culkin alakítja a meggyilkolt Euronymoust, Emory Cohen a gyilkosságot elkövető Vargot, Jack Kilmer személyesíti meg a Mayhem eredeti énekesét, az öngyilkos lett Deadet, Valter Skarsgård Faustot – az Emperor egykori dobosát, aki 9 évet ült gyilkosságért – alakítja, Sky Ferreira pedig egy Ann-Marit nevű groupie-t.

hirdetés

A megrázó esemény egyébként a Metallicát is megihlette. A csapat nemrégiben forgatta le a ManUNkind című dalhoz készült kisfilmet, melynek szereplőit a black metál vonalon mozgó, magyarországi Bornholm zenekar tagjai készítettek fel a hiteles megjelenés érdekében.

Ami pedig az adaptációt illeti: a Filter Film Og TV a minap megosztott néhány képet a forgatásról, melyet jelenleg Norvégia fővárosában, Oszlóban forgatnak. A Blabbermouth értesülései szerint, a Satyricon zenekar tagjai korábban nem tetszésésüket fejezték ki, mind a könyv, mind a film iránt egyaránt, mivel elmondásuk szerint a készítők túl messzire mentek, amiért kihasználják a black metál történelmét.

Fotó: Filter Film Og TV
Fotó: Filter Film Og TV

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek