Starity

Sirenia: „Ailyn teljesítménye nem volt megfelelő”

2016. november 24. 05:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Heavy Music HQ-nak adott egy kisebb interjút Morten Veland, amelyben nemcsak az új lemezről ejtett pár szót, de kitért Ailyn eltávolításának okára is.

hirdetés
Sirenia: „Ailyn teljesítménye nem volt megfelelő”
Fotó: www.sirenia.no

A Sirenia legénysége tisztázatlan körülmények között vált meg az őket nyolc éve erősítő Ailyntől a nyár folyamán, aki nem sokkal azt megelőzően egészségi gondok miatt kórházba került. A cukorbeteg spanyol szépség édesanyja májusban váratlanul elhunyt, ez pedig felbolygatta a dalospacsirta inzulinháztartását.

A banda közleménye ekkor arról szólt, hogy Emmanuelle Zoldan csak helyettesként ugrik be Ailyn helyére, amíg az ő egészsége stabilizálódik, ám pár héttel később sokkoló hír látott napvilágot a világhálón, miszerint az énekesnő már nem tagja a zenekarnak. Később Ailyn elmondta, hogy a döntést tőle függetlenül hozták meg zenésztársai, és igazságtalannak tartja, ahogyan a metálzenekarok a női énekeseikkel bánnak.

Most – mintegy reagálva a spanyol szoprán énekesnő nyilatkozatára – Morten Veland, a csapat alapítója egy interjúban a következőket állította a velük rekordhosszúságú ideig dolgozó énekesnőről:

Ailyn nem volt képes a megfelelő teljesítményre, visszahúzta a bandát. Az elmúlt három évben azt láttuk, hogy mérföldekre van tőlünk, így nem maradt más választásunk, megváltunk tőle. Tulajdonképpen vártuk, hogy magától elmenjen. Ez lett volna a tisztességes út! De nem lépte meg...

– mesélte a zenekar norvég alapítója, majd amikor a konkrét problémákról kérdezték, így folytatta:

Nem akarok ezekről a problémákról beszélni. Azt viszont mi tartjuk kiábrándítónak, ahogyan ő rólunk nyilatkozott! Ezzel elérte, hogy sokan úgy nézzenek ránk, mintha szar alakok lennénk. Persze hálásak vagyunk azért, amiért ilyen sokáig velünk zenélt, de Emmanuelle sokkal jobb énekesnő, mert több műfajban otthon van, több technikát tud alkalmazni.

Végül a zenész az új albumról is ejtett pár szót, ami Dim Days Of Dolor címmel november 11-én került a boltok polcaira. Elárulta, hogy Jacob Hansen végezte a produceri munkákat, aki teljesen új hangzásokat hozott a banda életébe – Morten szerint a korong biztosan tetszeni fog a rajongóknak. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek