Starity

Ez aztán a felismerés! Így néztek egymásra a sziámi ikrek sikeres műtétük után

2016. november 25. 20:08   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az orvosok ma már nem ismernek lehetetlent: sikeresen kettéválasztották a sziámi ikreket.

hirdetés

Egy ikerpár életének minden percét kénytelen volt megosztani, hiszen sziámi párként született Jadon és Anias McDonald: a fejüknél voltak összenőve.

Októberben a 13 hónapos babák egy életüket veszélyeztető, 27 órás műtéten estek át a Montefiore kórházban.

A kettős torzok (latinul monstra duplicia) kialakulása egyfajta fejlődési rendellenesség, amely szét nem vált (köznyelvben „összenőtt”) egypetéjű ikrek létrejöttét eredményezi. Akkor alakulnak ki, ha a barázdálódó csíra kettéválása nem tökéletes. Ember esetén a kettős torzok bizonyos megjelenési formáit sziámi ikrek néven is illetik a köznapi beszédben. Meg kell jegyezni, hogy az embernél maga az ikerképződés is „rendellenesség”. A kettős torzok, ahogy más hasonló rendellenességek is, nemcsak embernél, hanem minden fejlettebb élőlénynél, állatoknál és növényeknél is előfordulhat. (wiki)

Egy hónappal később, miután a kisbabák kellőképpen megerősödtek és elhagyhatták az intenzívosztályt, egymásra néztek, életükben először. A kép minden pénzt megér!

via DailyMail

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek