Starity

5 rocker sztártestvér, akik a színpadon is elválaszthatatlanok

2016. december 16. 12:12   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nincs annál jobb, mint amikor az ember testvérét ugyanazok a dolgok érdeklik, mint őt magát. Cikkünkben ezúttal olyan sztártestvéreket mutatunk be, akik a metálzenei hivatásban helyezkedtek el, és alkalomadtán még dalra is fakadtak egymás oldalán.

hirdetés

Tarja, Teo és Toni Turunen

A Turunen család egy ízig-vérig zenész család, hiszen Marjatta és Tero Turunen mindhárom gyermeke a zenei pályán talált hivatásra. Hármuk közül leginkább Tarja neve csenghet ismerősen, hiszen az énekesnő nagyon fiatal volt, amikor osztálytársával, Tuomas Holopainennel megalapították a már-már legendás, szimfonikus metált játsztó zenekart, a Nightwish-t. 

Tarja jelenleg szólóban tevékenykedik, Teo ezzel szemben a klasszikus zenében talált önmagára, így nem meglepő, hogy az ünnepek alkalmával Finnország-szerte fellép különböző rendezvényeken. Ilyenkor természetesen testvérei is csatlakoznak hozzá és együttes erővel csodálatos élményt nyújtanak a közönség számára.

A fiatalabb Turunen nővéréhez hasonlóan a kemény zenében mozog otthonosan, és bár saját zenekara még nincs, alkalomadtán elkíséri Tarját néhány fellépésre, ahol olyan klasszikusokat énekelnek, mint a The Phantom Of The Opera, vagy Alice Cooper Poisonja. Mindemellett Toni hangja hallható Tarja legújabb lemezén is, ugyanis az Eagle Eye című számot vele készítette el Finnország legnépszerűbb énekesnője.

Marco és Zachary Hietala

A Hietala-fivérek a 80-as évek óta együtt zenélnek hiszen ők alapították meg a Tarot nevezetű zenekart, ami ugyan már rég jelentkezett új lemezzel, ennek ellenére a mai napig aktívan zenélnek. Marco emellett a Nightwish-ban is énekel és basszusgitározik, 2009-ben pedig az egyik fellépésen meglepetésként a testvére is megjelent a színpadon, aki bohóckodással szórakoztatta a közönséget.

Floor és Irene Jansen

A Jansen-nővérek sem ismeretlenek a világ számára, hiszen évekkel ezelőtt együtt énekeltek az Ayreon, valamint a Star One zenekarokban. A két lány közül Floor örvend nagyobb hírnévnek, hiszen 1997-ben lett az After Forever énekesnője. A csapat 2007-es fellépéseinek többségén Irene is részt vett, így a lányok együtt adták elő, az eredetileg Doro Pesch-sel rögzített Who I Am című dalt.

A holland dalospacsirták jelenleg is együtt dolgoznak, hiszen az Ayreon új albumot készül kiadni, melyen ők is hallhatóak lesznek. Érdekességként érdemes elárulni, hogy Floor jelenleg első gyermekét várja, de mint ismeretes már nem ismeretlen neki ez a terep, mivel húga 2014-ben adott életet kislányának, Rose Oliviának, akit Floor nagyon imád, és vélhetően általa már sikerült is elsajátítani a babázás fortélyait.

Matthew és Charles Greywolf

 A Greywolf-testvérek 2005-ben robbantak be a köztudatba, amikor magalapították a Powerwolf nevű formációt. A csapat azóta nagy népszeerűségre tett szert a metálzenei színtéren, hiszen dalaikat a vérfarkasok, az egyházi orgona és a Bibliából idézett latin szövegek teszik különlegessé. Elmondásuk szerint imádnak együtt zenélni, hiszen mindketten azonos pályán mozognak, és az érdeklődésüket is ugyanazok a dolgok keltik fel. 

Janne és Joona Björkroth

A két fiú valósággal elválaszthatatlan egymástól, hiszen a kezdetektől fogva együtt zenélnek a Brymir nevezetű zenekarban. Janne emellett 2005-óta erősíti a Battle Beastet, aminek új gitárosa hivatalosan is bátyja lett, aki Anton Kabanen 2015-ös kilépése óta turnézik velük.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek