Starity

Jubileumi turnéra készül a Children Of Bodom

2016. december 12. 12:12   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

20 éve jelent meg a csapat elsöprő sikereket hozó debütáló lemeze, valamint a metálzene jegyében eltöltött éveket is megünnepli Finnország egyik legnépszerűbb zenekara.

hirdetés
Jubileumi turnéra készül a Children Of Bodom
Fotó: Toni Härkönen

1997-et írtak a naptárak, amikor a finn csapat piacra dobta első lemezét, Something Wild címmel. Alexi és csapata ennek köszönhetően robbant be a köztudatba, annak ellenére, hogy a zenekar 1993 óta aktív volt, bár akkoriban még az Inearthed nevet viselték. Ezidő alatt készítettek is néhány demót, ám nagy sikerre nem tettek szert, így ez okból egy kis időre feloszlottak.

1996-ban viszont úgy gondolták, hogy még egy próbát megér csapatuk jövője, ezért felvették a Children Of Bodom nevet – melyet az Espooban található Bodom-tónál történő gyermekgyilkosságok ihlettek –, és megkezdték első albumuk munkálatait. A már fent említett korong végül 1997 nyarán került az üzletek polcaira, és nem meglepő módon hatalmas sikereket aratott világszerte. A kiadvány számos érdekességet tartalmazott, többek között egy rejtett dalt, ami a Bruno The Pig elnevezést kapta, és néhány feldolgozást is magába foglalt.

Mindezeken túl, fellelhető rajta a két részből álló Red Light in My Eyes című szám is, melynek első fejezete felkerült a Nightwish The Carpenter című kislmezére is. A fentieken túl érdemes még megemlíteni a saját magukról elnevezett dal eredeti változatát is, amely később áthangszerelt verzióban, a második lemezük számlistáján kapott helyet. A Deadnight Warrior című dalukhoz pedig egy nem mindennapi kisfilm is készült, ami egyébként tökéletesen tükrözi a formáció stílusát, és útvonalát a metálzene különleges, titokzatos ösvényén.

Az Alexi Laiho vezette banda most kellőképp megünnepli a kezdeeti sikereket, és természetesen fennálásuk évfordulóját is, így ennek fényében egy 20 Years Down & Dirty névre keresztelt turnéval örvendeztetik meg rajongóikat, amely a jövő év folyamán veszi kezdetét, és néhány helyszínt már közzé is tettek hivatalos Facebook-oldalukon, hogy a nagyérdemű időben értesüljön arról, hogy hol és mikor tudja elcsípni kedvence meglepetésekben gazdag fellépését.

Fotó: Facebook / Children Of Bodom

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek