Starity

Gorbunov Dmitrij magyar állampolgár szeretne lenni

2016. december 25. 14:02   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az énekes Ukrajnával ellentétben nálunk biztonságban érzi magát, szereti a magyar embereket, valamint itt tervezi a karrierjét is felépíteni.

hirdetés
Gorbunov Dmitrij magyar állampolgár szeretne lenni
Fotó: Nánási Pál

Dmitrij életében nagy változásokat hozott a 2016-os év, hiszen amellett, hogy az idei X-Faktor harmadik helyezettje lett, rengeteg rajongót szerzett magának és szókincse is sokat bővült, máris új célt tűzött ki: szeretne hivatalosan is magyar állampolgár lenni. A három éve Szegeden élő énekesnek  több rokona is rendelkezik már magyar állampolgársággal, így reméli, hogy minél előbb ő is megkaphatja. A magyar jog alapján azonban legalább nyolc évig kell hazánkban élnie, mielőtt beadhatja a honosítási kérelmet, emellett pedig alkotmányjogi vizsgát is kell tennie. Az eljárás időtartama akkor rövidülhet, ha az illető egy magyar állampolgárral házasságot köt vagy gyermeke születik.

Három éve élek Magyarországon, de elvileg nyolc év kell ahhoz, hogy állampolgárságot kaphassak. A nagyapám, a nagynéném és néhány unokatestvérem azonban már megkapták, és remélem, ez is elősegíti majd, hogy gyorsabban lefolytassuk az eljárást. A szüleim és a testvérem nagyon hiányoznak, de a barátaim és a családom egy része már itt él, és ezért szeretnék én is hivatalosan is ide tartozni. Őszintén szólva félek is hazamenni Odesszába, hiszen bármikor besorozhatnának katonának

– nyilatkozta a Blikknek Dmitrij.

A rajongóknak pedig nem kell amiatt aggódniuk, hogy kedvencük eltűnik a tehetségkutatósok süllyesztőjében, ugyanis az X-Faktor döntője után elmondta, hogy nagyon örül a helyezésének, mert szerinte minden okkal történik, és ennek köszönheti, hogy egy együttes énekeseként folytathatja tovább a zenélést. A próbákba az ünnepek után rögtön bele is vágnak, a rajongók pedig 2017 elején találkozhatnak majd velük a fellépéseiken.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek