Starity

Származása miatt nem kaphatta meg álmai szerepét a Harry Potterben Robin Williams

2017. január 02. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 2014-ben elhunyt színészlegenda hatalmas rajongója volt a Harry Potter-sorozatnak.

hirdetés
Származása miatt nem kaphatta meg álmai szerepét a Harry Potterben Robin Williams
Fotó: Metro Illustration (via Warner Bros. & Getty Images)

A Metro tegnap számolt be arról, miszerint Robin Williams minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy életre kelthesse Hagridot a J. K. Rowling regénysorozatán nyugvó filmekben, ám sajnos nem kapta meg a szerepet, melynek oka többek között származásában gyökerzett.

A castingért felelős Janet Hirshenson ugyanis arról számolt be a közelmúltban a Huffington Postnak, miszerint a színészt azért utasították el, mert nem brit, hanem amerikai volt. Hirshenson azt is megerősítette, hogy nem csak származása állt az elutasítás hátterében, ugyanis a sorozat írónője, a forgatókönyvért is felelős Rowling eleve Robbie Coltrane-nek szánta a szerepet, amit a színész boldogan el is vállalt.

Több olyan jelenet is volt a filmben, amit nagyon szerettem volna eljátszani, de az amerikai színészek ki voltak zárva ebből. Talán egyszer. Szóljatok, ha Harry a Yale-re jön és elnöknek áll

– viccelődött egy 2001-es interjúban Williams, aki sajnos már nem élhette meg a széria kiegésztéseképp a mozikba érkező Legendás állatok és megfigyelésük című film bemutatását.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek