Starity

Börtönből a kórházba: Komoly betegséggel küzd a világ egyik leghíresebb sorozatgyilkosa

2017. január 06. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korunk egyik legismertebb még élő sorozatgyilkosa kórteremre cserélte börtönbeli celláját, ugyanis legfrissebb információink szerint hanyatló egészségügyi állapota miatt ellátásra szorul.

hirdetés

A Los Angeles Times adta elsőként hírül, miszerint a 82 éves Charles Manson sürgős kórházi ellátásra szorult, így január 3-án a Corcoran állami börtönből a Bakersfield-i kórház intenzív osztályára szállították, ahol súlyos emésztőrendszeri problémákkal kezelik. 

Az egykor zenészként tevékenykedett férfi 1971-ben került rács mögé, miután bűnösnek találták szándékosan kitervelt gyilkossági kísérlet bűntettének elkövetésében. Charles az 1960-as években képezte ki a „Manson család” néven ismert követői csoportját, akiket gyilkosságra bújtott fel – többek között az ő nevükhöz fűződik Sharon Tate és szeretteinek brutális kegyetlenséggel történő lemészárlása is. A színésznő mindössze 26 éves és nyolc hónapos terhes volt kivégzése idején. (A történetről itt olvashatsz bővebben.)

Manson az eredeti tervek szerint 2012-ben feltételesen szabadulhatott volna, ám a bíróság nem hagyta jóvá kérelmét – legközelebb 2027-ben kérvényezheti szabadlábra helyezését.

via Us Weekly

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek