Starity

Fiatalnak tartották az orvosok a rákhoz a brit lányt – mulasztásuk miatt elhunyt

2017. január 18. 05:05   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Múlt héten vasárnap adta fel a harcot a méhnyakrák ellen Amber Rose Cliff szervezete. Az orvosok szerint túl fiatal volt a méhnyakrákhoz, ezért nem végezték el a szűrővizsgálatot, ami megmenthette volna.

hirdetés
Fiatalnak tartották az orvosok a rákhoz a brit lányt – mulasztásuk miatt elhunyt
Fotó: Facebook / Amber Rose Cliff

Amber Rose Cliff először négy évvel ezelőtt fordult nőgyógyászhoz tüneteivel, orvosa azonban azt mondta, ilyen fiatalon kizárt, hogy komoly betegsége legyen – a pecsételő vérzés és a fájdalmak hátterében fertőzést vagy hormonproblémát gyanított a doktor. A fiatal lány ezután több orvoshoz is elment, és több, mint húsz alkalommal kérlelte őket, hogy végezzék el rajta a rákszűrést – hiába. Azzal az indokkal utasították el, hogy Angliában 25 év alatt nem végeznek ilyen vizsgálatot.

Három évvel később egy magánklinikán elvégezték a kenetvételt Ambernél, ám már késő volt – kiderült, hogy előrehaladott méhnyakrákban szenved a lány. Bár azonnal megkezdték a kezelését, nem volt esélye a gyógyulásra, mivel a betegség riasztó gyorsasággal terjedt szét a testében, áttéteket képezve.

Múlt hét vasárnapján Amber örökre lehunyta szemeit. Alig 25 éves volt. Családja most aláírásokat gyűjt, hogy a 25 év alatti nőkön is elvégezzék az orvosok az életmentő szűrést, egyúttal élesen bírálták a brit egészségügyi rendszer hiányosságait. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek