Starity

A valóságban ilyen tinédzserként anyává válni

2017. január 23. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Míg az MTV sikersorozatának, a Tini mamiknak a készítői vadásznak a terhes kamaszokra, a valóságban nem kell messzire menni egy-egy elővigyázatlanul teherbe esett fiatalért. A tinédzserkori terhesség azonban közel sem olyan „jó buli”, mint ahogy azt a fent említett sorozat szereplői mutatják, a valóságban rengeteg lemondással, kompromisszumkötéssel jár, nem is beszélve a testi-lelki megpróbáltatásokról...

hirdetés

A most 24 éves Hayley Lugassy mindössze 14 volt, amikor egy szerelmes éjszaka során teherbe esett és kénytelen volt szembeszülni a dilemmával: mit tegyen a már megfogant magzattal. Történetét nemrég a The Independent magazinnal oszotta meg, ezáltal bepillantást engedve abba, milyen is a valóságban tizenévesként anyává válni és egy csapásra félretenni a korábbi önfeledt gyermekéveket.

A kép illusztráció

Majdnem belekényszerítettek abba, hogy elvetessem a gyerekemet, de a sarkamra álltam, elvégre ez az én testem és senki nem várhat tőlem olyat, amit nem akarok

– kezdte történetének mesélését Hayley, aki Spanyolországban, 15 éves korában adott életet fiának, Byronnak.

Amikor szültem, egy férfi ápoló azt mondta nekem, hogy nyomjak, majd abban a hiszem, hogy úgysem beszélem a nyelvet, hozzátette spanyolul, hogy Ha már olyan hülye voltál, hogy felcsináltattad magad, nőj fel és ne hagyd abba!. Nagyon rosszul esett, hogy így ismeretlenül ítélkezik fölöttem, pláne szülés közben.

hirdetés

Miután életet adott gyermekének, Hayley még magányosabbnak érezte magát, mint azelőtt. Kortársai elfodultak tőle, emellett hamar rájött, hogy nem az ápoló volt az egyetlen, aki megvetette és elítélte őt – mások is összesúgtak a háta mögött.

Talán több támogatást kellett volna kapnom vagy több barátot szerznem, de mivel folyamatosan ítélkeztek felettem, elveszítettem a korábbi magabiztosságomat. Úgy éreztem, Byronnak és nekem is az lesz a legjobb, ha csak magunk vagyunk, és nem engedek senkit közel magunkhoz, nehogy megbántsanak.

Később szerencsére jobbra fordult a fiatal édesanya élete: Spanyolországot maga mögött hagyva Kolumbiába költözött, ahol megismerkedett élete szerelmével, férjhez ment és az iskolapadba is visszaült. Jelenleg pszichológiát tanul, ugyanis az a célja, hogy segítséget nyújtson hozzá hasonló édesanyáknak és leendő édesanyáknak, emellett azt tervezi, hogy könyvet ír és dokumentálja az eseményeket.

Az a munkám, hogy megosszam másokkal a történetemet és megmutassam a világnak azt a lányt, aki bár nem ért el túl sokat az életben, mégis jó dolgokon ment keresztül.

via Seventeen

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek