Starity

12 világsztár, akinek ereiben magyar vér csörgedezik – I. rész

2017. február 08. 13:01   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár az Egyesült Államokhoz képest hazánk egy csepp a tengerben, mégis számtalan világsztár hordozza ereiben a magyar vért – sokukról talán nem is sejtettétek, hogy akár a rokonaink is lehetnének!

hirdetés

Drew Barrymore

Az 50 első randi sztárja bár Kaliforniában született, félig azonban magyar származású édesanyjának, Makó Ildikó Jaidnek köszönhetően, aki 1971-ben ment hozzá John Drew Barrymore színészhez – kapcsolatukból egyetlen gyermek (Drew) született, ám a színésznőnek három féltestvére is van apja házasságaiból.

Mayim Bialik

Az Agymenők sztárja a nagyszülei révén hordoz magyar géneket, ugyanis ősei Európából emigráltak az Egyesült Államokba, de a magyar mellett lengyel és csehszlovák vér is csörgedezik az ereiben. Érdekesség, hogy szülei a zsidó vallás jegyében nevelték fel, keresztneve héberül vizet jelent.

Adrien Brody

Az Oscar-díjas színész is magyarnak mondhatja magát, hiszen édesanyja, Plachy Sylvia fővárosunkban látta meg a napvilágot katolikus arisztokrata apa és cseh anya gyermekeként. A később fotósként ismertté vált hölgy Magyarországon nevelkedett, 13 éves volt, amikor 1956-ban elhagyta az országot, és New York Queens negyedében telepedett le. Fiának 1973-ban adott életet.

Tony Curtis

A neves filmszínész ugyan élete nagy részét New Yorkban töltötte, de gyökerei Magyarországhoz kötötték, hiszen szülei szlovák-magyar bevándorlók voltak: édesapja Ópályiban született, édesanyja pedig Nagymihályban, és már felnőtt, családos emberek voltak, amikor áttették székhelyüket Amerikába. Fiukat hatéves koráig nem is tanították angolul, magyarul beszélgettek otthon.

Jamie Lee Curtis

Nem véletlen a közös vezetéknév, Jamie Lee ugyanis a fent említett Tonynak a lánya, aki így szintén magyar felmenőkkel rendelkezik: apai nagyszülei magyarok, anyai nagyszülei pedig dán származásúak voltak, bár arról nem sokat lehet tudni, hogy a Golden Globe-díjas színésznő beszéli-e a nyelvünket.

Mariska Hargitay

A színésznőnek már a neve is magyaros csengésű és ez nyilvánvalóan nem véletlen, ugyanis származását tekintve félig magyar. Talán kevesen tudják, de mindkét szülője ismert személyek voltak: édesapja, Mickey Hargitay testépítő volt az 1950-es években; édesanyja, Jayne Mansfield pedig színésznőként, énekesnőként és modellként kereste a kenyérre valót, emellett a Playboy magazin első playmate-jeinek egyike volt.

Goldie Hawn

Az Oscar-díjas színésznő anyai ágról mondhatja magyarnak magát, ugyanis Steinhoff Laura ékszerész és a zenész Edward Rutledge Hawn lányaként született Washingtonban. Apja nyomán német és brit felmenőkkel rendelkezik, anyai nagyszülei zsidó magyarok voltak, akik egy könnyebb és nyugodtabb élet reményében hagyták el hazájukat annak idején. Goldie anyai nagynénje után kapta a keresztnevét.

Kate Hudson

Ha már édesanyja, a fent említett Goldie magyar, úgy Kate ereiben is csörgedezik magyar vér – igaz csak egynegyednyi részben, hiszen édesapja oldaláról amerikai, de apai nagymamája nyomán olasz gyökerek birtokában is áll.

Kesha

A TikTok énekesnője édesanyjának köszönhetően hordozza a magyar vért ereiben, mivel nagyszülei Szentesről származnak. Kesha mindig büszke volt a gyökereire, járt már többször is Magyarországon, és bár nem beszéli nyelvünket, ismeri a kacsa, a gulyás és a rétes szavakat.

Flea

A Red Hot Chili Peppers legendás basszusgitárosának is van mivel büszkélkednie, hiszen fele részben magyar származású, de ír felmenőkkel is rendelkezik. A zenész legutóbb tavaly járt hazánkban zenekara turnéjának keretein belül – ezt megelőzően húsz évig nem lépett fel itthon, de ennek ellenére büszke magyarnak vallja magát.

Alanis Morissette

Az Ironic énekesnője pedagógus szülők gyermekeként jött világra Kanadában, ennek ellenére származását tekintve sokkal inkább európainak, mint amerikainak tekintendő: apai ágon francia és ír, anyai ágon pedig magyar vér csörgedezik ereiben.

Rachel Weisz

A 46 éves Oscar- és Golden Globe-díjas barna hajú szépség a történelemnek köszönheti, hogy most ott tart, ahol, ugyanis szülei a náci üldöztetés elől menekültek Angliába annak idején. Édesanyja, Edith Ruth Teich osztrák származású tanárnő; édesapja a híres magyar feltaláló, Weisz György.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek