Starity

5 rocker sztártestvér, akik a színpadon is elválaszthatatlanok – II. rész

2017. február 18. 13:01   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk második részében ismét bemutatunk öt testvért, akik nemcsak bástyáik egymásnak, hanem a keményzene palettáján elválaszthatatlan kollégái is a másiknak.

hirdetés

  • Liv Kristine és Carmen Elise Espenæs

A fiatalabbik Espenæs–lány 2001-ben, a nála 7 évvel idősebb testvérét követve Németországba költözött, ahol megalapította a folk metált játszó Midnattsol nevű együttest. Liv készségesen támogatta húga zenekarát, de ez nem csoda, hiszen a két testvér rendkívül szoros kapcsolatot ápol egymással. Carmen a zenélés mellett angoltanárként is dolgozik, továbbá 2012 óta egy kislány boldog édesanyja. 2015-ben Carmen egy másik csapatot is alapított, ami a  SAVN elnevezést kapta. A két nővér természetesen a színpadon is elválaszthatatlan, hiszen amíg Liv a Leaves’ Eyes frontasszonya volt, számtalanszor fellépett velük Carmen is egy-egy duet erejéig, de Liv is boldogan teszi tiszteletét húga együtteseinek fellépésein.

  • Marcela és Diana Bovio

A mexikói származású Bovió-nővérek sem ismeretlenek a világ számára, ám azok idősebbik tagja tett szert nagyobb hírnévre. Marcela neve a Stream Of Passion nevezetű formációból lehet ismerős, a zenekar azonban 2016. decemberében tizenegy év közös zenélés után intett könnyes búcsút egymásnak és rajongóiknak egyaránt. Marcela húga, Diana neve szintén a Stream Of Passionből csenghet ismerősen, hiszen néhány dalban vendégénekesként szuperált, valamint testvére előző zenekarában, az Elfoníában is vokálozott. A két lány a nagyérdemű legnagyobb örömére koncertek alkalmával is előadott néhány dalt, melyek többsége megtekinthető a Stream Of Passion 2006-ban debütált Live in the Real World nevezetű DVD-jén. 

  • Kimmo és Juha-Pekka Miettinen

A Miettinen-tesók neve Finnország legnépszerűbb folk/Viking metált játszó zenekarából, az Ensiferumból lehet ismerős, mivel mind két srác a kezdetektől erősítette a Markus Toivonen által alapított bandát. Kimmo 1998-ig volt a csapat ütőse, testvére pedig egészen 2004-ig volt a formáció basszerosa. Utóbbi 2008-ban gitárosként vett részt egykori csapata oroszországi turnéján, majd 2014-ben ismételten e pozícióban tündökölt, mivel a csapat frontembere egy betegség folytán képtelen volt gitárt ragadni, ezért csak énekelni tudott a fellépéseken.

  • Janne és Antti Wirman

A Warmen-fívérek 2000-ben alapították meg a részben saját magukról elnevezett Warmen nevezetű bandát, melynek különlegessége az, hogy lemezeiken különböző hires metálénekesek énekelnek. A srácok már számtalan lemezt tudhatnak maguk mögött, és látszólag nagyon imádják a közös munkát. A tavalyi évben ismét egy színpadon állhattak, ám ezúttal a Children Of Bodom jóvoltából, melynek Janne már 1997 óta tagja. Antti kisegítő gitáros volt, mivel Roope Latvala bejelentette: 12 év után kilép a csapatból.

  • Robert és Martijn Westerholt

A Westerholt–tesók neve is világszerte ismert, így nincs is olyan ember, aki ne ismerné őket. A srácok együtt hívták életre a ma már legendássá vált Within Temptation nevezetű zenekart, melynek Martijn 2001-ig volt tagja, mivel egy betegség következtében kényszerült arra, hogy felhagyjon a zenéléssel. Természetesen ez szerencsére nem így történt, ugyanis a billentyűs felépült, majd nem sokkal később megalapította a Delain nevezetű zenekart, melynek egyik visszatérő vendégénekese Martij sógornője, Sharon den Adel, aki egyben a Within Temptation aranytorkú énekesnője és egyik alapítója is egyben.

Cikkünk előző része:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek