Starity

Itt az új őrület! Bemutatjuk a paracord, avagy Mad Max-karkötőt!

2017. február 17. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A paracord karkötők egyre népszerűbbek lettek az elmúlt években, leginkább a fiatalok körében.

hirdetés

Aki látta a Mad Max című filmet, az tudja, hogy Mad Max, azaz Tom Hardy is ilyen vagány és divatos karkötőt viselt végig a filmben. Azon kívül, hogy szerepel egy ilyen népszerű filmben és jól néz ki, a legtöbb ember nem is tudja, hogy milyen hasznos tulajdonsággal rendelkezik ez a karkötő.

Fotó: Roadshow Entertainment

A karkötőt a paracordon kívűl taktikai vagy túlélő karkötőnek is szokták nevezni, hiszen az anyaga általában 250 kg teherbírású ejtőernyőzsinór, ami kibontva akár 3 méter hosszúságú is lehet. A paracord rengeteg féleképpen felhasználható anyag, rengeteg funkciója van egy ilyen karkötőnek, mint például cipőfűzőt tud pótolni, sátrakat lehet vele kikötözni vagy akár csatokat is tud pótolni ideiglenesen. Érdekesség, hogy jelenleg több ország hadserege is alkalmazza ezt az anyagot általános kötélzetként.

Azonban ha karkötőválasztás előtt állunk, tudnunk kell, hogy nagyon fontos, jó minőségű anyagból készült darabot választanunk, ezzel védve saját biztonságunkat és hogy a termék színe ne fakuljon ki egy-egy meleg nyári napon.

A Trendhim nevezetű, dán cég általában 1-5 munkanap alatt ingyenesen kiszállítja a terméket, azonban ha mégis bármiféle probléma történne a választott kiegészítővel, a cég egy egész évig ingyenesen visszatéríti a választott termék árát. Mind az ingyenes kiszállítás, mind az ingyenes visszatérítés nagyszerű kezdeményezés, hiszen a cég telephelye Dániában van.

Az általunk bemutatott karkötő fekete színű, egy tömör, ezüst színű fém csattal van ellátva, ami elegánsabbá teszi azt. Anyaga az ejtőernyőkhöz is használt nejlonzsinór, ami használat esetén teljes biztonságot nyújt a viselőjének. Szélessége 2 cm, hosszúsága 23 cm, azonban fontos tudni, hogy egy átlagos férfi csuklóvastagsága 18 cm.

Fotók: Trendhim

Ha a cég többi paracord karkötőjét szeretnétek megnézni vagy akár a többi kiegészítőt, akkor ezen az oldalon megtaláljátok: 

https://www.trendhim.hu/karkotok/paracord-karkotok-c.html

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek