Starity

16 tény, ami után máshogy nézel ezentúl Harry Potterre

2017. február 21. 07:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kétségtelen, hogy Harry Potter története a valaha volt legjobban kitalált, legnépszerűbb „mese”, amit egy gyerek csak álmodhat magának.

hirdetés

A könyvsorozatból több, mint 500 millió példány talált gazdára, 73 nyelve fordították le és a legutóbbi négy kötet mind-mind rekordot döntött az eladások terén, olyan gyorsan elkapkodták őket. Bár az első könyv 1997-ben került a boltok polcaira, maga a történet eredetileg 1991-ben kezdődik – legalábbis roxforti vonatkozásban. Hogy mit jelent ez? Eláruljuk!

Fotó: Warner Bros.

1. Ebben semmi titok nincs, sokaknak azonban mégsem tűnt fel. Harry 1980. július 31-én született, ami azt jelenti, hogy egyidős Ryan Goslinggal, Jake Gyllenhaallal, Christina Riccivel, Jordana Brewsterrel, Kim Kardashiannal, Chris Pine-nal és Channing Tatummal.

2. Amikor Harry, Ron és Hermione megkezdte tanulmányait a Roxfortban, 1991-et írtak a naptárak, vagyis a muglik világában az emberek grunge-lázban égtek, Nirvanát hallgattak és olyan filmekre ültek be a mozikban, mint például A szépség és a szörnyeteg, a Hook, a Terminátor 2., az Addams Family – A galád család és az Örömapa.

3. Harry 1992-ben győzte le másodjára Voldemort nagyurat, amikor Párizsban megnyílt a Disney Park.

4. Amikor 1992-ben beiktatták Bill Clinton elnököt, Harryéknek fontosabb dolga akadt, mint hogy őt ünnepeljék, ugyanis ekkor kellett átverekedniük magukat a titkok kamrájába vezető hosszú és viszontagságos úton, a baziliszkusz legyőzéséről nem is beszélve...

5. Nem sokkal a fenti események után a muglivilágban egy film erejéig megnyitotta kapuit a borzalmak „vidámparkja”, a Jurassic Park.

6. Amikor Harry megkezdte harmadik évét a Roxfortban, 1993-ban, Vernon bácsi és Petúnia néni szemtanúi lehettek annak, hogyan robban be a köztudatba az új misztikus sorozat, az X-akták.

7. Még ugyanannak a tanévnek a végén Harryt nagy csalódás érte, mert nem adatott meg neki az esély, hogy keresztapjával, Siriusszal éljen, vigaszdíjként azért megnézhette az azon a nyáron bemutatott Az oroszlánkirály című filmet.

8. Szerencsére más jó dolog is történt azon a nyáron, ugyanis egyre szélesebb körben elérhetővé vált az internet.

9. A következő évben Harry számára a Trimágus Tusa tartogatott meglepetéseket, miközben az embereket az O. J. Simpson-féle gyilkossági ügy foglalkoztatta.

10. A tanév végén Harrynek fel kellett dolgoznia Voldemort visszatérését és Cedric Diggory halálát, ezzel szemben a muglik teljesen rákattantak Cherre és a Spinédzserekre.

11. Miközben Dumbledore és Potter azt bizonygatta, hogy a Sötét Nagyúr visszatért – és közben meg kellett küzdeniük a média és a köznép rájuk sütött bélyegével –, az emberek az újonnan berobbant őrülettel, a Pokémonnal szórakoztatták magukat.

12. 1996-ban, amikor Harry és barátai hatodik évüket kezdték a Roxfortban, a muglikat egy új tévésorozat, a Sabrina, a tiniboszorkány ültette a képernyők elé.

13. A hatodik év azonban nemcsak Harryéknek volt emlékezetes, mi olyan filmekre ülhettünk be a mozikban, mint a Matilda, a Rómeó és Júlia, A függetlenség napja, a Sikoly vagy a Space Jam.

14. Kedvenceink 1997-ben hagyták ott az iskolát és tanulmányaikat, hogy helyette egy veszélyes kalandra induljanak és horcruxokra vadásszanak. És mit csináltak eközben a muglik? Az Aqua Barbie Girljére buliztak a discókban.

15. Ugyanebben az évben az emberek amiatt szomorkodtak, mert Geri Halliwell bejelentette, hogy kilép a Spice Girlsből, Harrynek ezzel szemben le kellett győznie Vooldemortot.

16. Nem sokkal azután, hogy Harryék megnyerték a Roxfort csatáját, megalapították a Google-t, ami valljuk be, nagy segítségére lehetett volna kedvenceinknek a horcruxok utáni keresgélésben...

via providr

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek