Starity

Szeptemberben érkezik a Leander Kills új albuma

2017. február 22. 18:06   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly márciusban jelent meg a Leander Kills debütáló albuma, ma pedig kiderült, hogy még idén a boltokba kerül az új korong.

hirdetés
Szeptemberben érkezik a Leander Kills új albuma
Fotó: Leander Kills archív

Tavaly novemberben számoltunk be arról, hogy Leander Kills néven tér vissza a köztudatba a Leander Rising egykori frontembere, Köteles Leander. Első bemutatkozó dala a Szerelmetlen dal volt, amely egy kisfilm képében került fel az énekes hivatalos YouTube-csatornájára. Ezt követően számos dal került még nyilvánosságra, amelyek szintén videóklip formájában kerültek publikálásra. Márciusban viszont már a teljes albumot meghallgathattuk, ami a Túlélő elnevezést kapta, és ami egetrengető sikereket ért el a rajongók körében.

Az együttes egyébként nemrégiben jelentkezett új dallal, ami az Élet elnevezést kapta, és e dallal próbáltak szerencsét az idei A Dal nevezetű műsorban. Azóta kiderült, hogy nem Leanderék fogják képviselni hazánkat a 62. Euróvíziós dalfesztiválon, ám a verseny keretein belül ők vihették haza a legjobb dalszövegnek járó díjat. A srácok nem csüggednek, sőt örülnek, hogy a döntőig jutottak, és hogy dalukat nemcsak a közönség, hanem a zsűri is pozitív kritikában részesítette.

A nullahategy nevezetű lap nemrégiben kapta mikrofonvégre a formáció frontemberét, aki számos érdekességet osztott meg a nagyvilággal. Elsőként, a debütáló albumról, azaz a Túlélőről esett néhány szó, de leginkább arról, hogy hogyan is fogalmazódott meg benne egy-egy dal papírra kerülése.

A Túlélő album azért nem volt előremutató, mert az valójában már a Leander Rising korszakban el kezdett íródni. Az még az akkori énem lenyomata volt, és azt hiszem, az elmúlt 1-2 évben mentem át a legtöbb változáson jó és rossz értelemben véve egyaránt. Tehát én vagyok a legkíváncsibb, hogy milyen dolgok fognak most kijönni belőlem, de ami a legfontosabb: ezt nem akarom előre kitalálni, majd alakul, ahogy alakul

– vallotta az énekes, majd így folytatta:

Ha már lemezre került, akkor vége van, olyankor már a következőn jár az agyam, de a master leadásáig csinálom az utolsó utáni végleges változatokat…. A határidő nekem a legszebb múzsa, csak akkor tudok mindent félredobni

– árulta el Leander, választ adva arra kérdésre, hogy hogyan birkózik meg a dalszerzéssel, amikor egy konkrét időpontra kell leadnia a lemezre szánt tételeket.

Mindezek fényében a Leander Rising egykori frontembere arról is lerántotta a leplet, hogy még idén szeptemberben a lemezboltok polcaira kerül legújabb nagylemezük, melynek dallistáján véhetően a már jólismert Élet című szám is helyet kapott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek