Starity

10 sláger, amiről elfelejtetted, hogy Oscar-díjra jelölték

2017. február 28. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Most, hogy lassan lecseng a idei Oscar-gála körüli őrület, elhoztunk nektek 10 olyan szerzeményt, melyeket annak idején szintén e neves díjra jelöltek.

hirdetés

Bryan Adams – Everything I Do (I Do It For You)

Az Everything I Do (I Do It For You) minden bizonnyal ismerősen cseng azoknak, akik látták az 1991-ben bemutatott Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmet, ugyanis ebben a műremekben csendült fel betétdalként Bryan Adams népszerű slágere, mely világszerte listavezető volt a maga idejében. Végül Adamsnek nem sikerült hazavinnie az Oscar-díjat legjobb betétdal kategóriában, ugyanis A szépség és a szörnyeteg azonos című Beauty and the Beast betétdala ellen veszített.

Whitney Houston – I Have Nothing

Egy évvel később, 1992-ben Whitney is megküzdött az aranyszoborért a főszereplésével készült Több mint testőr című filmhez írt betétdalával, ami bár az év egyik legnagyobb slágere volt, a gálán alulmaradt az Aladdin A Whole New Worldjével szemben.

Janet Jackson – Again

1993 Michael Jackson húga számára volt nagy csalódás, hiszen a Hazug igazsághoz adott Again című nótája nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Igaz, erős volt a mezőny, hiszen az énekesnő olyan pályatársaival mérettette meg magát, mint például Neil Young és Bruce Springsteen és végül utóbbi ellen veszített.

Phil Collins – You'll Be in My Heart

Ha nem is mindenkit varázsolt el Tarzan és Jane szerelme, ez a dal minden bizonnyal egy életre megérintett mindenkit, aki csak látta a majmok által felnevelt fiú történetét 1999-ben. A fentiekkel ellentétben Collins haza is vihette a legjobb betétdalért járó díjat 2000-ben.

Céline Dion – Because You Loved Me

Ha valaki, akkor Céline tudja, hogyan kell slágert csinálni egy filmzenéből! A hírek szerelmesei című romantikus drámában felcsendült Because You Loved Me-ját 1997-ben jelölték Oscar-díjra, de végül Madonna Evita-betétdalával, a You Must Love Me-vel szemben alulmaradt.

LeAnn Rimes – How Do I Live

A Con Air – A fegyencjárat bár igazán sikeres film volt 1997-ben, hiszen két Oscarra is jelölték, messze nem ért James Cameron Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült Titanicjának nyomába, ami 1998-ban minden rangosabb díjat – így a legjobb betétdalnak járót is bezsebelte Céline Dion My Heart Will Go Onjával.

Eminem – Lose Yourself

A világ egyik legtehetségesebb raperének tartott Eminem 30 éves volt, amikor főszereplésével filmet forgatott saját magáról 8 mérföld címmel. A film betétdalát természetesen ő énekelte fel, a siker pedig elsöprő volt – nemcsak a Grammy-díjat, az Oscart is hazavihette érte.

Counting Crows – Accidentally in Love

2001-ben mindenki Shrek-lázban égett, most pedig szinte furcsa belegondolni, hogy gyerekkorunk kedvencével több, mint másfél évtizede ismerkedtünk meg. A film egyik kedvenc betétdala az Accidentally in Love lett, amit bár az Akadémia is esélyesnek tartott, végül nem került díjazásra, ellenben a készítők nem szomorkodhattak, hiszen a film maga megkapta a legjobb animációs alkotásnak járó szobrocskát.

Pharrell Williams – Happy

 Alig négy éve a csapból is a Happy folyt, melyet a Gru 2. betétdalaként ismert meg a közönség, de az Akadémia végül a Jégvarázs legismertebb dalát, a Let It Gót jutalmazta díjjal Pharrell szerzeménye helyett.

The Weeknd – Earned It

Abel alig, hogy berobbant a köztudatba, hatalmas népszerűségre tett szert, 2015-ben ráadásul az a megtiszteltetés érte, hogy felénekelhette A szürke ötven árnyalata filmadaptációjának egyik dalát, amiért Oscarra jelölték, de végül a díjat Sam Smith vitte haza a 007 Spectre: A Fantom visszatér című alkotásban felcsendült Writing's On the Wall-lal.

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek