Starity

12 sztár, aki nevet változtatott a sikerért – II. rész

2017. március 02. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik művésznevükön váltak ismertté.

hirdetés

Olivia Wilde

A Káosz karácsonyra sztárja Olivia Jane Cockburn néven született, de végül ebből csak első keresztnevét tartotta meg, művészneve második felét pedig a világhírű írótól, Oscar Wilde-tól kölcsönözte, miután a középiskolában szerepelt egy, az író műve nyomán készült színdarabban.

Elton John

A Grammy-, Oscar- és Golden Globe-díjas énekes 1967-ben változtatta eredeti nevét, a Reginald Kenneth Dwightot Elton Johnra, mely művésznevet két blueslegenda, Elton Dean és Long John Baldry után választotta magának. Kevesen tudják, hogy egy középső nevet is felvett a Hercules képében, de ezt nem használja.

Joaquin Phoenix

A színésznek szülei a Joaquin Rafael Bottom nevet választották annak idején, ám a '70-es években egy költözést követően az egész család vezetéknevet váltott. Azért a főnix madárról nevezték el magukat, mert elmondásuk szerint akárcsak a hamvaiból új életre kelő szárnyas, úgy keltek új életre ők is.

John Legend

Az All of Me előadója túlságosan átlagosnak találhatta nevét (John Roger Stephens), mert barátai körében Legendnek szólíttatta magát, ami később egyszerűen rajta maradt.

Aaron Paul

A Breaking Bad Jesse Pinkmanje kizárólag vezetéknevét, a Sturtevantot hagyta el színpadi neve megalkotásakor, aminek hátterében az állt, hogy a castingokon egyszerűen nem tudták kimondani a nevét.

Jennifer Aniston

A Jóbarátok egykori sztárja görög felmenőkkel rendelkezik, így születésekor a Jennifer Linn Anastassakis nevet választották neki. A különleges, külföldi hangzású vezetéknevet még gyerekkorában lecserélte a család abban a reményben, hogy nagyobb eséllyel jutnak több munkához általa. (Édesapja szintén színész volt.)

Nina Dobrev

A Vámpírnaplók sztárjának – bolgár származása lévén – a Nikolina Konstantinova Dobreva név áll a személyi igazolványában, de csak annak rövidített változatát ismerjük, ami a könnyebb kiejtés végett született meg. Nina egyébként mindössze kétéves volt, amikor szülei Európából Kanadába költöztek, ám ennek ellenére bolgárul is legalább olyan jól beszél, mint angolul.

Nicolas Cage

A Las Vegas, végállomás Oscar-díjas főszereplőjét gyerekkori barátai Nicolas Kim Coppolaként ismerik, vezetéknevét csak később változtatta Cage-re, mert nem szerette volna, ha nagybátyjához, a Keresztapa rendezőjeként elhíresült Francis Ford Coppolához kötik és vele hasonlítják össze.

Iggy Azalea

A Team énekesnője Amethyst Amelia Kelly néven látta meg a napvilágot, de amikor művészneve megalkotásáról volt szó, egy az egyben újat akart, így semmit nem tartott meg belőle. Az Iggy onnan jött, hogy így hívták imádott kutyusát, az Azalea pedig annak az utcának a neve, amelyikben a szülei laknak.

Portia De Rossi

Ismerősen cseng az Amanda Lee Rogers név? Nem? Pedig minden bizonnyal ti is ismeritek őt, ugyanis Ellen DeGeneres műsorvezető feleségét takarja. A színésznő 15 éves korában vette fel új nevét, ám csak a keresztnevét tudjuk visszavezetni, amit elmondása szerint William Shakespeare A velencei kalmár című művéből választott – vezetéknevének eredete ismeretlen.

Jamie Foxx

A nemrég hazánkban járt színész stand-upos időszakában változtatta meg eredeti nevét (Eric Marlon Bishop), ugyanis észrevette, hogy az esteken a hölgy előadókat szólítják hamarabb, ezért egy uniszex nevet választott magának, hogy ne az utolsók között szórakoztathassa az akkorra már unott tömeget.

Natalie Portman

A színésznő Natalie Hershlagként született, tinédzserkorában azonban eldobta vezetéknevét a jobban csengő Portmanért, mert így akarta elválasztani a munkát a magánélettől.

Cikksorozatunk előző részéért kattints ide!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek