Starity

Szávay Ágnes az idén már nem játszik

2010. október 15. 08:08   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 21 esztendős magyar teniszező idén már egyetlen tornán sem indul el. Azért döntött így, mert az utóbbi hetekben nem tudott meccseire koncentrálni folyamatos sérülései miatt.

hirdetés
Szávay Ágnes az idén már nem játszik

Ági korábban úgy tervezte, hogy az október 18-án induló luxemburgi versenyen még elindul, ám folyamatos sérülései miatt visszalépett, az év hátralévő részében pihenni szeretne, majd felkészülni a 2011-es esztendőre.

„Úgy éreztem, hogy az idényből hátralevő versenyeken már nem tudnék annyi pontot szerezni, amennyi jelentősen befolyásolná a ranglista-helyezésemet. A következő időszakot így inkább a pihenésre és regenerálódásra szánom. Végre több időm lesz arra, hogy felkészüljek a következő idényre, januárban pedig Ausztráliában remélhetőleg teljesen egészségesen térek majd vissza” – mondta Ági a Nemzeti Sport Online-nak.

A WTA ranglistáján jelenleg 37. helyet elfoglaló teniszező a következőket nyilatkozta az idei évéről:

„A második félévemet egyébként pozitívnak értékelem, főleg tizenkét mérkőzéses győzelmi sorozatom miatt, azonban tény, hogy többre lehettem volna képes, ha jobb az egészségi állapotom. Akkor talán a top harmincban zárhatnám az évet, de mivel a továbbiakban sem lesz sok megvédendő pontom, ezt talán már 2011 elején elérhetem.”

Nem Szávay Ágnes az egyetlen, aki már nem fog versenyezni az évben. A szintén magyar Czink Melinda, az amerikai tesvérek, Serena Williams és Venus Williams, a lengyel Agnieszka Radwanska, az orosz Maria Sharapova, valamit a szintén orosz Svetlana Kuznetsova sem lépnek már pályára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek