Starity

Szívszorító: párt keres férjének a haldokló írónő

2017. március 05. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amy Krouse Rosenthal amerikai írónő súlyos petefészekrákban szenved, és tudja, nem fogja legyőzni a betegséget.

hirdetés
Szívszorító: párt keres férjének a haldokló írónő
Fotó: BookPeople

Amy, aki főleg gyermekkönyveket és esszéket publikál, létrehozott férjének egy adatlapot az egyik randioldalon, hogy segítsen megtalálni számára a következő szerelmét. Az írónő évek óta küzd a petefészekrákkal, és tudja: nem fogja legyőzni az alattomos kórt. Azonban nem szeretné, hogy párja, Jason társ nélkül maradjon, ezért szánta rá magát a nem mindennapi akcióra. 

Amy, aki soha nem használta a Tindert vagy más társkereső appot, így írt a Twitterén:

Azonban most létrehozok egy profilt Jasonnek, mégpedig arra a tapasztalatra alapozva, hogy kb. 9490 napja tudok élni vele egy házban...

Amynek és férjének három gyermeke van, mindannyian felnőttek. A sors fintora, hogy még betegségének diagnosztizálása előtt azt kérte olvasóitól, segítsenek neki megfelelő tetoválást találni. Egy már van az írónőnek, egy "J" betű, ami férje nevéből ered, férje pedig az "AKR" feliratot viseli magán - ez Amy nevének monogramja. 

Szomorú történetét megírta a New York Times hasábjain is, egy esszében, amelynek végén egy üres oldal is található - ez jelképezi a férjét megillető új élet lehetőségét. 

via BBC

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek