Starity

Oroszországban csak 16 éven felüliek nézhetik meg A szépség és a szörnyeteget

2017. március 08. 12:12   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Világszerte hatalmas érdeklődés övezi a Disney 1991-es klasszikusának élőszereplő adaptációját, Oroszország azonban koránt sincs oda a történetért.

hirdetés

Ahogy a világ mindentáján, hazánkban is nagyon várják idősek és fiatalok az Emma Watson, Dan Stevens és Luke Evans főszereplésével készült filmet, Oroszország azonban elzárkózna a bemutatásától. Bár végül ott is a mozikba kerül a történet, a 12-es korhatár helyett 16-osat rendelnek hozzá, mivel abban egy nyíltan homoszexuális karakter is megjelenik LeFou (Josh Gad) személyében és ezt az orosz állam nem nézi jó szemmel, mivel nem szeretnék „reklámozni” a másságot a polgárok körében.

Érdekesség, hogy LeFou lesz az első meleg karakter a Disney történetében, ami nagyon fontos volt a készítőknek, hiszen manapság a homoszexualitás sokkal elfogadottabb, mint korábban bármikor (Gondoljunk csak arra, hogy egyre több helyen engedélyezik az azonos neműek házasságkötését!), emellett pedig a szeretetet, a szerelmet szeretnék „népszerűsíteni”, nem pedig a szexuális hovatartozás szerinti negatív megkülönböztetést. 

Fotó: Disney

via Billboard

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek