Starity

Spotify-rekordot döntött új albumával Ed Sheeran

2017. március 09. 08:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Múlt pénteken jelent meg az énekes harmadik nagylemeze, a ÷ (Divide), ami már a bemutatása napján óriásit kaszált.

hirdetés
Spotify-rekordot döntött új albumával Ed Sheeran

Ed Sheeran igazán nem panaszkodhat, hiszen élete minden területén sínen van: 2015 szeptembere óta boldog párkapcsolatban él középiskolai barátnőjével, Cherry Seabornnal; legújabb lemezét pedig viszik, mint a cukrot. Igaz, ez nem is csoda, hiszen ugyancsak megvárakotatta rajongóit – legutóbbi korongja három évvel ezelőtt jelent meg x (Multiply) címmel.

A Spotify nem sokkal ezelőtt nyilvánosságra hozta, hogy a zenész legújabb lemeze, a március 3-án megjelent ÷ (Divide) minden korábbi sikerét felülírta, ezzel pedig új rekordot állított fel. Ed megdöntötte vele a közzétételi napon legtöbbet streamelt lemez rekordját, ugyanis a ÷ (Divide)-ra 56.7 millióan voltak kíváncsiak pénteken, ezzel messze lekörözte a korábbi csúcstartó The Weekndet, aki mindössze 29 milliós hallgatóságot toborzott a Starboy megjelenésekor.

Érdekesség, hogy Sheeran áll a legtöbbet streamelt dalok listájának élén is, mivel a Shape of You több mint 10 milliós hallgatóságot hozott a bemutatáskor. Ha pedig ez nem volna elég, ő a szolgáltató legtöbbet streamelt előadója is: csak pénteken 68.7 millióan hallgatták a zenéit.

Kevesen tudják, de a zenész eredetileg 2016 novemberében szerette volna megjelentetni a ÷ (Divide)-ot, a csúsztatás hátterében pedig az amerikai elnökválasztás állt.

A hét, amikor kijött volna az album, egybeesett az amerikai elnökválasztás hetével, és mivel őrület volt a médiában miatta, beláttam, hogy ha akkor jelentetem meg a lemezt, a kutya sem lesz kíváncsi rá

– nyilatkozta az énekes.

via Entertainment Weekly

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

rekord divide Spotify
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek