Starity

Újabb dráma a Nightwish háza táján

2017. március 13. 09:09   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2005-ben hatalmas port kavart a Nightwish és Tarja Turunen énekesnő viharos körülmények között történő válása, most, több mint tíz év elteltével ismét nézeteltérés támadt a felek között.

hirdetés
Újabb dráma a Nightwish háza táján
Fotó: Toni Härkönen

2005-öt írtak a naptárak, amikor a Nightwish tagjai úgy döntöttek, hogy megválnak énekesnőjüktől, Tarja Turunentől. A válást nem a legfényesebb módon intézték a srácok, ugyanis egy nyílt levél keretei belül intettek búcsút a zenekar arcának és hangjának. 2007-ben került bemutatásra új énekesnőjük, Anette Olzon személyében, akinek igencsak meggyűlt a baja a Nightwish-fanokkal, ugyanis a közönség még 2009-ben is Tarja nevét kántálta a koncerteken.

A finn formáció azóta egy harmadik énekesnővel a fedélzeten munkálkodik, aki nem más, mint az After Foreverrel ismertté vált Floor Jansen, és aki eleinte csak kisegítő énekes volt Nettie kirúgása után. Miután azt hihettük, hogy az évek múlásával a viharfelhők végre megszűntek létezni a csapat fölött, nemrég egy, a Facebookon megosztott posztban sikerült megcáfolnia a Tuomas Holopainen vezette együttesnek.

Történt ugyanis, hogy egy rajongó megkérdezte, hogy a Tarjával felvett utolsó lemezt, a Once-t kiadják-e instrumentális változatban. A csapat válasza természetesen nem volt, mivel elmondásuk szerint a Cabuli család nem engedélyezi, főként egykori frontasszonyuk, akit a közleményben csak úgy emlegedtek, hogy T. Egy finn lap beszámolója szerint Tarja is megszólalt az üggyel kapcsolatban, így ismét felmerül a kérdés, hogy vajon melyik fél is mond igazat?

Mintegy három évvel ezelőtt kaptunk egy telefonhívást egy németországi lemezcégtől, hogy ők hajlandók lennének kiadni az album speciális változatát, hogy megünnepeljük a Once megjelenésének 10. évfordulóját. Nagyon boldog voltam az ötletet hallva, mivel nagyon büszke vagyok a közös albumainkra. Néhány kedvenc dalom a Once-on kapott helyet, és azokból az időkből származnak, amikor még a banda tagja voltam

– mondta Tarja, majd elárulta azt is, hogy valójában az, aki nem támogatta az ötletet az Holopainen volt, akinek egyébként teljesen más tervei voltak a lemezt illetően. Turunen azt szerette volna, ha úgy ünneplik meg a lemez jubilálását, hogy a korong olyan formában kerül ismét a boltokba, melyen az összes tag kiveszi a részét, mivel elmondása szerint számára nagyon abszurd és nagyon megalázó lett volna, ha a kiadvány ének nélkül jelenik meg. 

A 2004-es megjelenésű Once borítója, ami egyben a legsikeresebb lemeze a finn csapatnak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek