Starity

Hatalmas botrányt okozott Kendall Jenner szereplése a Pepsi reklámban

2017. április 05. 16:04   |   Szerző: Glamster

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egyik legrosszabb reklámként emlegetik a Pepsi felvételét, amely tegnap látott napvilágot.

hirdetés

Mint korábban megírtuk, Kendall Jenner szőke bombázóként szerepel a Pepsi új reklámjában, amely alatt Skip Marley Lions felvétele szól. A dal témája, hogy a feketéket sem nyomhatják el a mai világban, és a reklám is a #BlackLivesMatter mozgalomra épült fel.

A probléma csupán annyi, hogy Kendall Jenner egy fehér szupermodell, aki bár szőkeként az általános szépséget akarja megjeleníteni közel fél másodpercen keresztül, majd lekapja az »álruháját«, és barna hajjal, barna sminkkel, egy fekete lányt akar megidézni, aki kiáll a rendőrség előtt, végetvetve a problémáknak (???).

Milyen problémákról is beszélünk?

A feketék általnosan bűnözőként vannak elkönyvelve az USA-ban. A rendőrség tavaly több száz afroamerikait lőtt meg, sokakat halálra, minden különösebb indok nélkül – az egyiket livestreamelték is. Az amerikai rendőrök ellen nem helyeznek vádat, csak pár hónapra kivonják őket a forgalomból, mondván, hogy „kimerültek”.

Ennek keretein belül indult el a #BlackLivesMatter kampány, hiszen ez egy különösen érzékeny téma az USA-ban. A rasszizmus kérdésével és a rendőrgyilkosságokkal bővebben a 24.hu is foglalkozott.

Jenner, mint aktivista?

Kendall Jenner nemcsak, hogy nem fekete, de aktivistának sem mondható: egyetlen nagyobb tömegmegmozduláson sem vett részt, és annak ellenére, hogy ő a legkedveltebb Kardashian tag, egy ilyen szerepre beállítani nemhogy sértő, de felháborító volt egyeseknek.

A dislike-ok száma árulkodó a videó alatt

Az internet máris reagált

Tegnap több, mint 10 órán keresztül trendelt a Pepsi neve Twitteren és Facebookon egyaránt, így természetesen a sok felháborodott komment mellett a mémek is megjelentek.

Independent.co.uk: Pepsi és Kendall Jenner kiadták talán a világ legrosszabb reklámját
„Komolyan egy fehér lányt használtak arra, hogy reklámozzák a békét a rendőrség és tüntetők között, miközben promótálni akarnak belőle???”
PEPSI főnök: „szükségünk van egy reklámra, ami a Pepsi oldalára állítják az embereket” Coca-Cola főnöke Pepsi ruhában: „Mit szólnál egy Jennerhöz és szociális igazságtalansághoz egy reklámban?”
A fekete lányt letartóztatták, miután egy virágot akart átadni a rendőrségnek: ezt a képet akarták megidézni?
„Várjon biztos úr! Van Pepsim!”
„Kendall, légyszi! Adj neki egy Pepsit!”
„Hello, színesbőrű társaim! Itt vagyok, hogy megoldjam a politikai problémátokat. Milyen izgalmas!”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek