Starity

Íme egy kutya örökbefogadásának igaz és megindító története

2017. április 12. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy állat örökbefogadása hatalmas felelősség, ugyanakkor egy életre szóló elkötelezettség is, melynek során számtalan örömteli pillanatot tapasztalhatunk meg. Persze nemcsak jó, hanem olykor kínos vagy bosszantó pillanatai is lehetnek, de egy biztos: kis kedvenceink mellett sosem leszünk magányosak és unatkozni sem fogunk! Az alábbiakban egy Bird Born nevű művész ábráin követhetjük nyomon, milyen is az élet egy menhelyről magunkhoz vett kutyával.

hirdetés

Spontán döntés volt, de a legjobb, amit az utóbbi időben hoztunk. Nem ismertük a kutyus történetét – nem tudtuk, hogy szerette-e őt valaki előttünk vagy hogy volt-e otthona, gazdija. Kettő helyett evett-e vagy az utcán éhezett? Gondját viselte valaki? Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű és nem is ringattuk tévhitekbe magunkat.
Még a legkisebb hangra is összerándult, úgy kúszott végig a lakáson. Megijedt a hangosabb zajoktól és félt a sötétben.
Rengeteg szeretetre és törődésre volt szükség ahhoz, hogy megmutassuk ennek az állatnak, hogy szeretjük őt és igenis szükségünk van rá. Kezdetben fogalma sem volt arról, mire való a játék, gyorsan és félve evett.
Idővel egy nagyon vidám és csintalan eb vált belőle, de nem igazán szelídült meg.
Egyre többet mozdultunk ki vele. Hihetetlen, mennyi csodás naplementéről maradtunk le azelőtt, amikor otthon ültünk. Hamar lefaragtuk a télen ránk rakódott plusz kilókat a séták alatt.
Rájöttünk, hogy tehetségesek vagyunk a tanításában. Új emberekkel ismerkedtünk meg általa és alapvetően kényelmesebbé és melegebbé vált az otthonunk.
A reggelek már nem a kávéval, hanem kompromisszummal kezdődnek. „Most te viszed sétálni, én vállalom az estét.”
Minden nap egy műsor vár haza minket. „HÁLA ISTENNEK, HOGY HAZAÉRTÉL!”
Persze, ez a szeretet meg is vásárolható, de ha úgy döntesz, hogy beszerzel egy kutyát, ne pazarold a pénzed, egy menhelyről válassz társat magadnak!
Az, ahogyan rád néz, felbecsülhetetlen.
Alapvetően megváltozott valami? Nem. A világ még mindig tele van kegyetlenséggel, igazságtalansággal, fájdalommal és csalódással.
De már biztosan tudjuk, hogy eggyel kevesebb boldogtalan élőlény van, és ez azért jelent valamit.
Az illusztrációkon ez a fekete kutyuska játszotta a főszereplőt, aki nálunk otthonra lelt.

via Bright Side

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek